Slutt å bli lurt av 3D-svindelen

Dette ble opprinnelig publisert 23. april, men vi publiserer det på slutten av året siden det var en av TechRepublics mest leste artikler fra 2011. Siden dette ble publisert for første gang, har 3D-bevegelsen virkelig begynt å miste fart.

Forrige fredag ​​gikk jeg av fra det vanlige teknologitreffet for å snakke om den geek underholdningsarrangementet Game of Thrones. Denne uken skal jeg koble til Geekend-temaet vårt igjen, men denne gangen er temaet noe mer uærlig - underholdningsindustriens villede svindel fra publikum.

3D-gimmicken har dessverre infiltrert filmer og TV og truer nå også med å smitte videospill og smarttelefoner. Det er bare en grunn til at underholdningsindustrien fortsetter å presse dette nådeløst mot forbrukerne - det er et gjennomsiktig forsøk på å blø mer penger ut av folk. Og mens mange forbrukere har tatt seg til svindelen, er det ikke alle som gjør nok for å stoppe det.

3D handler definitivt IKKE om innovasjon, slik bransjen ønsker at du skal tro. Faktisk trekker de nåværende 3D-effektene til en film eller video av noe slag fra bildet. Det gjør sønnen farger og uskarperer bildene, og den må bremse actionbildene fordi det gjør folk syke hvis ting går for fort i 3D. Optometrister anslår faktisk at opptil 25% av mennesker får hodepine eller kvalme fra å bare se 3D i det hele tatt.

Fotokreditt: iStockphoto.com/4FR

Mitt første hint på 3D-svindelen var i oktober 2009 da Toy Story og Toy Story 2 ble utgitt på nytt i kinoene som 3D-filmer. Barna mine var glade for å se Toy Story på storskjerm for første gang, så vi ponerte gjerne de ekstra pengene for å se 3D-versjonen av den doble funksjonen. Vi var ikke veldig langt inn i den første filmen før jeg innså at kvaliteten på fargene og bildene faktisk var dårligere i 3D. Det var en stor skuffelse. Til og med barna mine sa at 3D ikke var så spennende som de trodde det ville være. Det gikk en ekstra $ 24 ned avløpet ($ 3 ekstra for 3D for fire personer for to filmer).

Selvfølgelig var Toy Story-filmene standard 2D-filmer som ble konvertert til 3D (som faktisk er måten de fleste "3D" -filmer fremdeles blir håndtert). Så, hva med filmer som er innfødt med spesielle 3D-kameraer, for eksempel Avatar? Jeg må innrømme at da jeg første gang så Avatar på kinoene, ble jeg imponert over hvor godt det vevde i 3D-effektene. Men beundringen min gikk av når jeg så den på Blu-ray på en 240Hz LED-TV og innså raskt at alle farger og actionbilder plutselig kom til live og virkelig spratt av skjermen. Det var da det helt gikk opp for meg hva en fryktelig svindel 3D egentlig er. De får oss til å betale mer penger for en gimmicky, underordnet opplevelse. Jada, det er noen få pene øyeblikk i de fleste 3D-filmer, men nyheten slites veldig raskt, og det er absolutt ikke verdt å bytte ut i bildekvalitet eller actionsekvenser.

Jeg hadde begynt å se dette komme litt før, og jeg burde ha kastet meg på det. Tilbake på Consumer Electronics Show i 2009 ble jeg blendet av de nye LED-TV-ene som Samsung viste frem på sin store pressekonferanse. Bildene var så skarpe og fargene var så lyse at bildet nesten føltes tredimensjonalt. Pluss at TV-en i seg selv var utrolig tynn.

Neste år, på CES 2010, ble jeg overrasket over å se alle TV-produsentene inkludert Samsung som presset TV-er med 3D-briller. Jeg følte umiddelbart at dette var et skritt bakover. Jeg ville ikke rote med å se på TV med 3D-briller. Jeg ønsket å se flere supertynne TV-er med fantastiske bilder (til enda bedre priser) som de jeg hadde sett året før. Etter at forbrukere avviste 3D-TV-er i 2010, prøvde selskapene å komme tilbake på CES 2011 og tonehøyde "ingen briller" 3D. Jeg ville riste på hodet og gjøre en ansikts-håndflate hver gang en av disse elektronikkprodusentene nevnte 3D.

Dette er en dårlig omvei for underholdnings- og elektronikkindustrien, og de nekter hardnakket å la det dø. De prøver faktisk å presse 3D på oss, siden mange av disse nye produktene har planlagt i et år eller to (før forbrukerne begynte å ta igjen 3D-svindelen). Filmindustrien og kinoene prøver å tvinge oss til å bare kunne se noen av de beste filmene deres i 3D (og betale ekstra for det). TV-produsenter tvinger 3D til alle de nye topp-of-the-line LED-TVene (og prøver å få oss til å betale ekstra for det). Innholdsbedrifter lager nå sine Blu-ray / DVD / Digital Copy-pakker med 3D-plater (og prøver å få oss til å betale ekstra for det). Spillselskaper som Nintendo integrerer gimmicky 3D i sine nye systemer. Leverandører av mobile datamaskiner som HTC og LG prøver til og med å sette 3D i smarttelefonene og nettbrettene.

Det er bare en måte å stoppe galskapen på. Unngå 3D når det er mulig.

Dette er et dårlig eksperiment som industrien tvinger forbrukere til å subsidiere. Og siden de ikke kan lage et bedre produkt, har de ganske enkelt festet seg til 3D som et markedsføringsprogram som underholdnings- og elektronikkindustriene kan bruke for å lure folk til å tro at de får en overlegen opplevelse. Det fungerer bare fordi akkurat nok mennesker faller for svindelen til å holde den i live.

Mange smarte mennesker har allerede snust av dette og unngår 3D-underholdning. Det er på tide at resten av publikum avviser 3D og slutter å bli lurt.

Det er ikke det at vi ikke vil ha innovasjon innen bildebehandling i det virkelige liv. Det gjør vi selvfølgelig. Vi ønsker bare ekte innovasjon, og ønsker ikke å betale for dårlig overprisen gimmicks og halvbakte eksperimenter.

Les også

  • 3D-bilder gjør millioner syke, men teknologiske selskaper skyver på (Fox News)
  • Hvorfor er 3D-filmer så dårlige? (NPR)
  • Filmer som burde vært i 2D (CNN)
  • Effects Company spesialiserer seg på å gi filmer en 3D Makeover (NPR)
  • Roger Ebert: Why I Hate 3D, And You Should Too (Newsweek)
  • The Curse of 3D TV (Technologizer)
  • Hvorfor 3D ikke fungerer og aldri vil. Saken avsluttet. (Chicago Sun-Times)

© Copyright 2020 | mobilegn.com