Ubuntu 19.10 bringer Linux-kjernen 5.3, forbedringer for Raspberry Pi 4

Hvordan distribuere en Kubernetes-klynge på Ubuntu-server Å få en Kubernetes-klynge opp og gå er ikke så vanskelig som du kanskje tror.

Ubuntu 19.10 - den 31. utgivelsen av den konsumentfokuserte Linux-distribusjonen - ble utgitt på torsdag, drevet av GNOME 3.34 og versjon 5.3 av Linux-kjernen, som inkluderer støtte for AMD Navi GPUer, samt Intel Gemini Lake CPUer og VIA / Zhaoxin x86 CPUer.

Andre Linux-distribusjoner slipper vanligvis fra å gi opphavsrettsbeskyttet kode innebygd i ISO-bildet på grunn av juridiske eller filosofiske årsaker, selv om Canonical sender NVIDIA GPU-drivere ut av boksen for å lette konfigurasjonen og forbedre ytelsen for brukere av NVIDIA GPUer for spill som samt kunstig intelligens og maskinlæring (AI / ML) applikasjoner.

Hvordan velge mellom Windows, macOS og Linux (gratis PDF) (TechRepublic)

Markeringsfunksjonen til Ubuntu 19.10 for stasjonære brukere er sannsynligvis inkluderingen av ZFS, et kombinert filsystem og logisk volumbehandling som gir øyeblikksbilder av filsystem, tilbakekoblinger, kloning av kopi-til-skriving, kontinuerlig integritetskontroll og automatisk reparasjon av skadede data, blant andre funksjoner. Avgjørende er at inkluderingen av ZFS-støtte gjør at brukerne kan gå tilbake til kjente gode tilstander i tilfelle en utilsiktet slettet eller overskrevet fil, eller en oppdatering ikke fungerer som forventet.

Canonical fremhevet tillegg av streng innesperring for microk8s i Ubuntu 19.10, noe som ga fullstendig isolasjon av prosesser. Canonical plasserer funksjonstilskuddet som en fordel for Raspberry Pi 4 Model B, og sier at den populære datamaskinen med en tavle er kraftig nok til å brukes til edge computing med microK8s.

Kernel 5.3 beregner også shader-støtte for Broadcom V3D-driveren som brukes i Raspberry Pi 4, samt en CPUFreq-driver.

Ubuntu 19.10 er tilgjengelig som en gratis nedlasting fra Canonical. Som standardutgivelse av Ubuntu støttes 19.10 i ni måneder. Ubuntu 20.04 LTS (Focal Fossa) er planlagt til 23. april 2020, og vil som en langsiktig støtteutgivelse bli støttet i fem år.

For mer, sjekk ut TechRepublics nylige intervjuer med open source-ledere:

  • Hvorfor Canonical ser på Snap-økosystemet som en overbevisende distribusjons-agnostisk løsning

  • Utviklere: Hvordan PINE64 skaper et fellesskap for å konkurrere med Raspberry Pi's

  • Ubuntu: Hvordan ser fremtiden ut etter enhet?

  • Fedora klokka 15: Hvorfor ser Matthew Miller en lys fremtid for Linux-distribusjonen

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com