Ubuntu 19.10 dropper 32-biters bilder, løfter om å opprettholde noen pakker etter brukerskrik

Hva du kan forvente av Ubuntu 19.04 Neste iterasjon av Ubuntu er bare en måned unna. Hvilke nye funksjoner og forbedringer vil finne veien til en av de mest populære Linux-distribusjonene på planeten? Finn ut her.

Ubuntu 19.10 er planlagt lansert i oktober, selv om det allerede brygges opp kontrovers etter Canonicals dårligere kommunikerte planer om å slutte å tilby nye 32-biters x86 (i386) pakker i nye Ubuntu-utgivelser. Dette trekket vil forhindre brukere i å installere Ubuntu på eldre datamaskiner, og bruke visse applikasjoner som bare leveres i 32-bitersversjoner.

I samsvar med Canonical vil de første x86-64-prosessorene være 16 år gamle når Ubuntu 19.10 slippes, og dette er en regning som andre Linux-distribusjoner - så vel som Windows og Mac OS - til slutt vil møte, som mengden av teknisk tid som trengs for å langvarig støtte fra eldre plattformer nærmer seg den negative slutten av en kostnad-nytte-analyse.

Begrunnelsen bak å droppe 32-biters x86-pakker

Den neste langsiktige supportversjonen (LTS) -versjonen av Ubuntu er 20.04, mens støttevinduet for Ubuntu 19.10 bare er ni måneder. LTS-utgivelser støttes fritt av Canonical i fem år, med ytterligere fem år tilgjengelig som et betalt supportalternativ for bedrifter. Å opprettholde støtte for 32-biters x86-pakker i Ubuntu 20.04 ville derfor sette Canonical i posisjonen til å støtte x86-pakker frem til 2030.

Sikre dataene dine med tofaktorautentisering (gratis PDF)

Etter å ha flyttet ideen i fjor, og understreket at "Det er ikke veldig overbevisende å si at Canonical bør fortsette å bære disse kostnadene ut av lommen med den begrunnelse at noen andre selskaper ikke vil oppdatere programvaren sin til en ISA fra dette årtusenet, " utvikler Ubuntu Steve Langasek kunngjorde i forrige uke at "Ubuntu-ingeniørteamet har gjennomgått fakta foran oss og konkludert med at vi ikke skulle fortsette å føre i386 fremover som en arkitektur. Følgelig vil i386 ikke bli inkludert som en arkitektur for utgivelsen av 19.10, " la til at "Det er flere måter 32-biters applikasjoner kan fortsette å bli gjort tilgjengelig for brukere av senere Ubuntu-utgivelser."

Disse alternativene inkluderer å bruke en chroot eller container som inneholder 32-biters Ubuntu 18.04 LTS-pakker - som vil fortsette å være støttet til 2023 - på toppen av nyere utgivelser av Ubuntu, eller omfordele 32-biters applikasjoner som Snaps med 18.04-avledede biblioteker.

Naturligvis vil 32-biters Ubuntu 18.04 LTS-versjonen også støttes frem til 2023, for direkte installasjon.

Canonicals kommunikasjonsvansker kompliserte situasjonen

Parallelt med Langaseks innlegg ble en Ubuntu Discourse-tråd åpnet for å adressere situasjonen, som bemerker (riktig) at "Maskinvare som bare vil kjøre et 32-biters operativsystem blir ganske sjelden i disse dager og sannsynligvis ikke har nok ressurser til å kjøre den siste utgivelsen av Ubuntu Desktop, "og at" De fleste desktop / laptop-CPUer produsert i løpet av de siste 10 årene støtter 64-biters instruksjoner. "

Til tross for det har det vært kontrovers om dette trekket, som vil påvirke Ubuntu-derivater som Linux Mint, og Pop! _OS, med Langasek innlegg på lørdag:

Hvem denne avgjørelsen praktisk påvirker

I Ubuntu Discourse-tråden bemerker Ubuntu-utvikleren Will Cooke at "386 utgjør rundt 1% av Ubuntu-installasjonsbasen", selv om den potensielle effekten for det er ganske mye større - drivere for eldre skrivere, så vel som mange spill, og applikasjoner som kjøres med WINE, krever 32-biters pakker.

De foreslåtte løsningene - som i hovedsak er til for å gjøre flersprangarbeid på tvers av to versjoner av Ubuntu - forventes å fungere, men er kanskje ikke de mest elegante løsningene. (Infrastrukturen som trengs for dette, trenger også litt oppmerksomhet, som tilsynelatende kommer.)

Shimming i binær støtte for en skriverdriver er en enklere oppgave enn støtte for spill, eller Windows-programmer som kjører i WINE, hvorav mange er 32-biters binære kildekoder. Mens WINE64 er et alternativ, ignorerer noen 64-biters Windows-applikasjoner beste fremgangsmåter, og leveres med 32-biters installatører.

På samme måte distribueres noen Linux-spill som leveres på Steam bare som 32-biters binære filer, mens Steams Proton-kompatibilitetslag (som er et derivat av WINE) som brukes til å kjøre Windows-spill på Linux, er på samme måte urolig, med Valve-ansatt Pierre-Loup Griffais som tweetet intensjon å fokusere på en annen fordeling:

Ubuntu 19.10 og fremtidige utgivelser vil ikke bli offisielt støttet av Steam eller anbefalt til våre brukere. Vi vil vurdere måter å minimere brudd på eksisterende brukere, men vil også bytte fokus til en annen distribusjon, for øyeblikket TBD.

- Pierre-Loup Griffais (@ Plagman2) 22. juni 2019

Dette er et gjennomførbart problem

Til slutt vil 32-biters støtte måtte gå til slutt, selv om Canonicals beslutning om å slippe alle 32-biters pakker i stedet for bare en 32-biters kjerne - velge shims for 32-biters pakker i 18.10 - kan føre til mer tekniske ressurser dedikert å gjøre den løsningen levedyktig. Det ville være bedre hvis - på et minimum et underett - av 32-bits pakker ble opprettholdt for denne kompatibiliteten. Etterspørselen etter en 32-biters kjerne og installasjonsbilde er ikke tilstrekkelig til å fortsette med det, og det kan spares betydelig teknisk tid ved å slippe disse komponentene mens du fortsetter å tilby samme versjon multilib-støtte.

Oppdatering: Etter publiseringen av denne artikkelen la Canonical ut en uttalelse som indikerte at ".. vi vil endre planen vår og bygge utvalgte 32-biters i386-pakker for Ubuntu 19.10 og 20.04 LTS. Vi vil sette i gang en samfunnsprosess for å avgjøre hvilke 32 -bitpakker er nødvendige for å støtte eldre programvare, og kan legge til den listen etter utgivelse hvis vi savner noe som trengs. "

Til sammenligning dropper MacOS 10.15 (Catalina) støtte for 32-bits applikasjoner, etter at advarsler ble introdusert i versjon 10.13.4, utgitt i mars 2018, når 32-bits applikasjoner kjøres. Dette fikk Aspyr, et selskap som porterer spill til Mac, til å slutte å selge bare 32-biters spill forrige uke.

For mer, sjekk ut "Lenovo frakter Ubuntu Linux på 2019 ThinkPad P-serie modeller" og "Fedora 30 bringer enorme livskvalitetsforbedringer til Linux på skrivebordet" på TechRepublic.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com