Verdien av oppbevaring av slettede varer i Exchange

Jeg har brukt Outlook og Exchange i mange år, men det var først nylig at jeg oppdaget hva Slettede elementers oppbevaring handler om. Først av alt er det viktig å forstå at dette er en funksjon i Exchange, ikke Outlook (selv om du bruker den via Outlook). Det gjelder heller ikke for e-post du har i en lokal PST-fil - bare for Exchange-postboksen.

En av brukerne våre ble bedt om å rydde opp i postkassen sin da han nærmet seg kvoten. På et tidspunkt slettet han noen meldinger, og skjønte ikke at de fortsatt tok plass i mappen Slettede elementer. Senere i prosessen ble han bedt om å tømme slettede gjenstander, og med litt annen rengjøring returnerte postkassen hans til en akseptabel størrelse.

Et døgn senere kom han til oss og hevdet at han ikke kunne finne noen viktige e-poster. Vi spurte hvor han forventet å finne dem. "I den slettede mappen" kom svaret. Ved å legge til side spørsmålet om hvorfor han slettet dem i utgangspunktet, måtte vi forsiktig bryte den dårlige nyheten om at fordi han hadde tømt de slettede varene de var borte. En ulykkelig bruker.

Jeg visste at backup-programvaren vår kunne gjenopprette hele Exchange-databasen og var ganske sikker på at den til og med kunne gjøre individuelle postkasser, men uansett var dette ikke et attraktivt utsiktsforhold, spesielt fordi jeg gikk tilbake til den siste sikkerhetskopien før slettingen uunngåelig ville bety tap av andre (og sannsynligvis viktigere) e-poster! På dette tidspunktet husket jeg at jeg så noe om oppbevaring av slettede elementer i Exchange og bestemte at det nå ville være et godt tidspunkt å sjekke det ut.

Etter å ha konsultert Hjelp i Exchange, gikk jeg ganske enkelt til brukerens mappe med slettede elementer i Outlook og valgte Verktøy / gjenoppretter slettede elementer .... Den resulterende dialogen viste meg meldingene som nylig ble renset fra slettede elementer, slik at jeg kunne velge og gjenopprette meldingene han hadde egentlig tenkt å beholde. Enkel.

Dette fungerer også i andre mapper enn Slettede elementer der du "permanent" slettet en melding ved å bruke Shift-Delete.

(Selv om jeg fikk instruksjonene mine fra Exchange, forklarer Hjelpen i Outlook dette godt (for en gangs skyld). Bare søk på "gjenopprette slettede elementer".)

Utvekslingskonfigurasjon

Heldigvis for oss er lagring av gjenopprettede elementer konfigurert som standard, i det minste i Exchange 2007. Standardverdiene i databasen er angitt via serverkonfigurasjon / postkasse; høyreklikk på postkassedatabasen i kategorien Databasehåndtering og klikk kategorien Begrensninger for å se eller endre innstillingene ( figur A ). Som hjelpen påpeker, vil økning av disse innstillingene øke størrelsen på postkassedatabasen. Figur A

Legg merke til at Exchange også vil beholde slettede postbokser; åpenbart at du ikke kan gjenopprette en hel postkasse fra Outlook - det gjøres i Exchange via mottakerkonfigurasjon / frakoblet postkasse.

Du kan også konfigurere lagring av slettede gjenstander per postkassebasis, på samme måte som du kan angi individuelle postkassekvoter ( figur B ). Bare fjern merket for Bruk standard innstillinger for postboksdatabase, og skriv inn ønsket antall dager. Figur B

Sammendrag

Oppbevaring av slettede elementer er en nyttig funksjon i Microsoft Exchange som reddet oss ved å ta sikkerhetskopibånd når vi trengte å gjenopprette e-postmeldinger utilsiktet renset fra mappen Slettede elementer i Outlook.

© Copyright 2021 | mobilegn.com