Versjon 2.0 bringer Vivaldi nettleser på linje med konkurransen

Bilde: Vivaldi

Du har kanskje ikke hørt om Vivaldi nettleser noen gang. For å oppsummere det, hoppet utviklere fra Opera-nettleseren skipet og opprettet et nytt produkt. Dette produktet er Vivaldi. Til dags dato har Vivaldi stort sett nøyet seg med en liten base av fans som for det meste brukte nettleseren fordi den ikke var Chrome, Firefox, Edge eller Internet Explorer. Det viser seg imidlertid at den "lille nettleseren som kunne" faktisk var like god som (om ikke bedre enn) noe av konkurransen. Hele tiden var Vivaldi en solid oppføring på nettleserens plass, og til tross for at han manglet noen avgjørende og moderne funksjoner, fortsatte nettleseren, uten å være aktiv.

Mer om Open Source

  • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
  • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
  • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
  • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

Det var da ... dette er 2, 0.

Wow. Hvilken forskjell en større utgivelse kan gjøre.

Med den siste utgivelsen av Vivaldi-nettleseren, vil konkurransen kanskje tenke seg om to ganger på å trekke bort den "lille nettleseren som kunne", fordi det nå er blitt den "lille nettleseren som kan."

Alt om hastigheten

Vivaldi 2.0 tilbyr nye funksjoner og litt alvorlig hastighet; hastighet som ikke engang de største spillerne kan konkurrere med. Det er riktig, Vivaldi 2.0 gjengis like raskt som en hvilken som helst nettleser på markedet (hvis ikke raskere). Gitt at jeg ikke snakker benchmarks, men virkelig bruk. Når jeg sammenligner Vivaldi 2.0 med min standard Firefox nettleser, lastes sideteksten på nesten identisk hastighet, men bilder vises merkbart raskere på Vivaldi. Riktignok er forskjellen i hastighet ubetydelig når du jobber med en internettforbindelse som skyver over 100 Mb / s. Når du laster side etter side, gjennom dagen, øker imidlertid forskjellen.

Men hvis hastighet ikke er din greie, hva med funksjoner? Som jeg nevnte, la utviklerne av Vivaldi noen få må-ha funksjoner for moderne nettlesere. La oss se på noen få slike funksjoner.

Vivaldi Sync

Vivaldi Sync er en stor en. For alle som bruker samme nettleser på flere maskiner, er det viktig at nettleseren har muligheten til å synkronisere mellom hver. Med utgivelsen av 2.0 nyter Vivaldi nå en slik funksjon.

Funksjonen er enkel å sette opp. Du trenger en Vivaldi Sync-konto. Du blir bedt om å konfigurere dette under installasjonen av 2.0. Hvis du savner det, kan du imidlertid alltid klikke på "V" -menyen øverst til venstre og klikke på Verktøy | Innstillinger. I det resulterende vinduet klikker du på Synkroniseringsoppføringen i venstre navigasjon ( figur A ).

Figur A

Siden Synkroniseringsalternativer.


Hvis du ser en påloggingsknapp, kan du klikke på den og logge på med Vivaldi Sync-legitimasjonen. Du kan eventuelt angi et krypteringspassord for dataene dine. Jeg anbefaler på det sterkeste å gjøre det og bruke et passord som er annerledes enn Vivaldi Sync-passordet. Faktisk er dette et flott tidspunkt å ansette en passordbehandler.

Utviklerne har gjort hver bruker en stor fordel. Nederst i vinduet Sync-innstillinger er det en knapp som er merket Clear Data on Server. Skulle du noen gang bli bekymret for å legge igjen dataene dine på Vivaldi-serverne, eller du planlegger å avinstallere nettleseren, må du klikke på den knappen for å slette alle synkroniserte data.

Faner 2.0

Vivaldi har en ny funksjon, kalt "Tab Tiling." Visning av faner med delt skjerm er normen for mange nettlesere. Vivaldi tar denne funksjonen ett skritt videre ved å la brukerne endre størrelse på fanefliser for å passe perfekt til deres opplevelse. Å bruke tabulatorfliser er imidlertid litt annerledes enn det er i andre nettlesere. Det er faktisk litt vanskelig.

Det første du må gjøre er å klikke og dra en fane til en annen. Du må være forsiktig med dette trekket fordi hvis du flytter det for langt, vil fanen som blir flyttet flytte på fanefeltet. Når du legger til en fane som en flis, vil du se fargen på målfanen mørkere ( figur B ). Når du ser fargeforandringen, slipper du den bevegelige fanen, og den blir lagt til som en flis.

Figur B

Legge til en fane som en flis.


Du skal nå se de to fanene side om side. Hvis du høyreklikker på de flislagte fanene (i fanefeltet), endres kontekstmenyen til å inkludere forskjellige stabler-oppføringer ( figur C ).

Figur C

Den nye høyreklikk-kontekstmenyen.

Hvis du klikker på skillet mellom fanesidene, kan du endre størrelse på dem for å passe perfekt til dine behov. Denne størrelsen vil bli husket, selv etter at nettleseren er lukket og åpnet på nytt.

Forslag til nettstedet

Hvis du er tilhenger av hurtigvalg- og / eller webpanelfunksjonene (og hvem er ikke det?), Kan du glede deg over de nylig lagt forslag til hurtigvalg og webpanel. Når du går til å legge til et nytt nettsted i hurtigvalg eller et nytt webpanel, vil du finne at Vivaldi tilbyr forslag, basert på nettleserhistorikken din ( figur D ).

Figur D

Forslag til webpanel øverst og hurtigvalg nederst.

Mye, mye mer

Vivaldi 2.0 bringer en rekke nye funksjoner. For å finne ut om hvert nytt tillegg til denne nettleseren, sjekk ut den offisielle endringsloggen for 2.0.

Hvis du trenger en grunn til å prøve denne nettleseren, bør tillegg av Vivaldi Sync være din interesse. For de som allerede har adoptert Vivaldi som nettleser, kan du glede deg over den friske nye lukten av å gjøre et smart valg.

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com