Hva kan du gjøre med Microsoft Graph?

Bør bedriften din velge Microsoft Office 365 som produktivitetssuite? Googles G Suite er ikke den eneste skybaserte programvarepakken. Microsofts Office 365 tar Word, Excel, Outlook og mer inn i skyen.

Tidlig i sin ansettelse som Microsofts administrerende direktør beskrev Satya Nadella de originale Office 365 API-ene som Microsofts mest verdifulle produkt. Hvis noe, undervurderte han verdien deres, da de nå omdøpte Microsoft Graph, de underbygger mye av det moderne Microsoft. Med utgangspunkt i de originale Office 365 APIene har grafen blitt en måte å knytte sammen mennesker, enheter og arbeidet de gjør.

Offentliggjøring: TechRepublic kan tjene en provisjon fra noen av produktene som er omtalt på denne siden. TechRepublic og forfatteren ble ikke kompensert for denne uavhengige vurderingen.

LÆR MER: Office 365 Forbrukerpriser og funksjoner

En av de viktigste funksjonene i grafen er at det ikke bare er for Microsoft, det er et verktøy som du kan bygge inn i dine egne apper og tjenester. Selvfølgelig bruker Microsoft det i sine egne apper, og tilbyr sanntidssamarbeid i Office, eller overflateaksjoner innen Teams, eller som elementer som kan legges til et hvilket som helst SharePoint-område, men den virkelige verdien kommer når du begynner å blande Microsoft Graph med andre tjenester og med dine egne data.

Inni grafen

Opprinnelig ble Microsoft Graph eksponert som et sett med REST APIs basert på OData-spørrespråket. Det er et overraskende kraftig verktøy, som gir deg en måte å lage komplekse spørringer på for alle brukerne dine og alle dataene deres, fra Office-dokumenter, til e-post, til kontakter og enhetene de bruker. Utvidelsen av grafen til alle Microsoft 365-tjenester (og til Microsoft-kontoer for forbrukere) har betydd at den nå kan trekke på Azure Active Directory og på Intune så vel som på Office 365-data.

Disse originale Office 365 APIene er fremdeles det beste hopppunktet ditt i Microsoft Graph. Å bygge dem inn i apper og tjenester kan hjelpe med å automatisere vanlige forretningsprosesser og gi deg ny innsikt i hvordan det jobbes i virksomheten din. Si at du vil bemanne et nytt prosjekt og raskt må finne de rette menneskene for det. En app som søker på firmadokumentene dine etter relevante nøkkelord, kan hjelpe deg med å spore opp eksperter, og kan deretter brukes til å sjekke tilgjengeligheten med bemanningsverktøy og med deres kalendere.

Microsoft Graph Explorer is a web-based tool that helps you build and test queries.

" data-credit="Image: Microsoft" rel="noopener noreferrer nofollow">

Microsoft Graph Explorer er et nettbasert verktøy som hjelper deg å bygge og teste spørsmål.

Bilde: Microsoft

Det kan være vanskelig å jobbe med APIene; Det kan være vanskelig å konstruere riktig spørsmål, spesielt hvis du leter etter mer komplekse grafiske spørsmål. Microsoft tilbyr verktøy for å bygge og teste spørsmål, så vel som SDK-er som kan forenkle å legge til grafstøtte til appene dine. Den ene, den nettbaserte Graph Explorer, lar deg prøve spørsmål uten å logge deg på en Office 365-konto. Den inneholder eksempler på spørsmål som viser hvordan du kan hente ut spesifikk informasjon fra tjenesten, med et bibliotek med forskjellige spørsmål for å komme i gang. Du kan bare bruke GET-spørsmål mot eksempeldata; POST krever kontoinformasjon og data.

Når du er klar til å begynne å jobbe med live data, kan du logge deg på med en Microsoft-konto og begynne å bruke Microsoft 365-leietakeren. Listen over spørringskategorier er lang, og dekker arbeid med brukere, med post og kalender, samt filer og apper. Graph Explorer viser ikke bare produksjonsspørsmål, den støtter beta-API-er, slik at du kan eksperimentere før du legger dem til i koden. Spørringer kan klippes ut og limes inn fra Utforskeren, og du kan se eventuelle forespørselsoverskrifter eller organer som må konstrueres og leveres med REST HTTP-spørringen.

Office 365 API Editor

Hvis du ikke vil bruke et nettapplikasjon for å teste samtalene dine, er et nytt verktøy for tiden under utvikling på GitHub. Office 365 API Editor fungerer i to forskjellige moduser. Den første er som Mailbox Viewer, og viser hvordan du kan bruke Microsoft Graph til å jobbe med post og andre Exchange-funksjoner. Dette er et nyttig feilsøkingsverktøy for å sjekke ut postbokser uten å bruke Outlook-webklienten eller sette opp nye profiler i desktop Outlook. Hvis du leter etter et utviklingsverktøy, kan du bytte til redigeringsmodus, der du kan bygge og teste spørsmål. Den tilbyr et lignende sett med funksjoner som de som tilbys av den nettbaserte Graph Explorer, og gir et nyttig alternativ i tillegg til å tilby muligheten til å teste spørsmål fra nettverket ditt.

Søker mer enn Microsoft Graph

Det er mye mulighet i Microsoft Graph. Men den virkelige verdien kommer når du begynner å bringe forskjellige datagrafer sammen, ved å bruke et verktøy som Microsofts nye Graph Data Connect. Den er designet for å være sikker, med granulære kontroller, og bruker Azures eksisterende Data Factory-verktøy for å trekke ut data fra grafen din. Ettersom Microsoft Graph inneholder mange personopplysninger, må du passe på at du jobber innenfor alle databeskyttelsesforskrifter, samt overholder bransjespesifikke regler, for eksempel økonomiske og helseforskrifter.

Data flyttes til Azure Data Lake eller Blob Storage, hvor du kan begynne å blande dem med andre applikasjonsdata og utvikle dine egne spørsmål. Det finnes online treningsverktøy som viser deg hvordan du bruker dataene dine, sammen med Workplace Analytics-verktøyene. Data trekkes ut over en Azure Data Factory-rørledning, slik at du kan bruke filtre, for eksempel av bruker, under eksporten om nødvendig. Hver utvinning krever eksplisitt samtykke, så du må opprette en godkjennings-e-postgruppe for tjenesteadministratorer for å administrere godkjenningsforespørsler. Når de er eksportert, blir data lagret i JSON Azure-lagringsblokker, klar til å spørre og bruke dem i appene dine.

Microsoft leverer skjemaer for de for øyeblikket støttede datasettene, som for øyeblikket er fokusert på Exchange-data - e-post, kontakter og kalendere, samt grunnleggende organisasjonsinformasjon. Disse skjemaene kan hjelpe deg med å designe spørsmål som kobles til Microsoft Graph-data med andre data du måtte ha, for eksempel fra økonomi-, CRM- eller ERP-systemene. Verktøy som Azure Data Explorer kan brukes til å gi ad hoc- spørsmål på kombinerte datasett, eller hvis du bruker Azure Data Lake, kan du dra nytte av Azures store dataverktøy for å begynne å utvikle komplekse spørsmål på tvers av flere datasett.

Tar grafen utover Office til enhetene dine

Microsoft Graph handler ikke bare om Office 365, og Microsoft ruller ut mer enhetsorienterte funksjoner. Disse inkluderer sitt eget prosjekt Roma. Project Rome, som driver tjenester som Windows 10s tidslinje, har som mål å koble den dokumentsentriske siden av Microsoft Graph til sin enhetsmodell, slik at du kan jobbe mellom enheter. Det er grunnlaget for Windows 10's Your Phone-verktøy som kobler enhetsvarsler og -meldinger til en PC.

Project Rome SDK-er er tilgjengelige for både iOS og Android, samt Windows. De hjelper deg med å identifisere enheter i nærheten, ved å bruke Bluetooth for å konfigurere enhet-til-enhet-tilkoblinger. Ved å bruke Project Rome med resten av Microsoft Graph, er det enkelt å forestille seg et sett med tillegg for Slack eller for team som vil tillate ad hoc -fildeling som del av et samarbeid - raskt distribuere dokumenter til alle i et møte, for eksempel.

Microsoft Graph notifications cover user endpoints running iOS (via APN, Apple Push Notification), Windows (via WPS, Windows Push Notification Services) and Android (via FCM, Firebase Cloud Messaging).

" data-credit="Image: Microsoft" rel="noopener noreferrer nofollow">

Microsoft Graph-varsler dekker brukerens sluttpunkter som kjører iOS (via APN, Apple Push Notification), Windows (via WPS, Windows Push Notification Services) og Android (via FCM, Firebase Cloud Messaging).

Bilde: Microsoft

En annen nyttig graffunksjon er Graph Notifications. Å bruke grafen til å administrere varsler betyr at når en melding er blitt sett og lest i en app på en enhet, så blir den avvist på alle andre enheter. Hvis du bruker det i appene dine, kan det redusere distraksjon og forhindre at brukerne føler seg forfulgt av det mest konsekvensene av varslinger.

Det skjer mye med Microsoft Graph, og fordi mye av verktøyet er veldig nytt, kommer det til å gå litt tid før vi ser hva som blir bygd ved å bruke det. Det er absolutt mye der, og muligheten til å trekke ut data fra grafen og bruke dem i dine egne datasjøer viser mye løfte - spesielt for å kombinere Microsoft Graph-data med andre store datasett i nettverket ditt. Det vil være interessant å se hva som blir bygd, og hvilken innsikt organisasjoner får.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com