Hva er vNext for Windows Server?

Video: Dette er de beste teknologihistoriene fra Microsofts Ignite Gjør deg klar for en ny Microsoft 365-pakke, oppdateringer til SQL Server for Windows og Bing og Skype for Business. ZDNets Mary Jo Foley analyserer de beste nyhetene fra Microsofts Ignite-hendelse.

Mer om Windows

 • Slik bruker du God Mode i Windows 10
 • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
 • Microsofts største flopper i tiåret
 • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

Det er en stund siden Microsoft ga ut Windows Server 2019, og utviklingen på den neste store utgivelsen fortsetter. Det er fremdeles et stykke unna, men hvis du har valgt den seks månedlige utgivelsesplanen som en del av et Software Assurance-abonnement, får det nye funksjoner mye raskere. I Ignite 2019 begynte Microsoft å avsløre hva som ville komme i neste Windows Server-utgivelse, på tvers av flere forskjellige konferansesesjoner. Resultatet er et bilde av et operativsystem som utvikler seg til å jobbe med nyere teknologier, dra nytte av skyen og fokusere på Microsofts hybrid skysyn, bygge bro mellom datasenteret og Azure.

Nye funksjoner i Windows Admin Center

Et av hovedelementene i det moderne Windows Server-miljøet er Windows Admin Center (WAC). Det er designet for å støtte administratorer som jobber fra stasjonære PCer. Det er et nettleserbasert styringsmiljø som er ment å erstatte Windows eksisterende verktøy for ekstern serveradministrasjon og den innebygde Server Manager, og bringe Microsoft og tredjeparts administratorverktøy inn i en glassrute som kan målrettede servere og stasjonære maskiner, både fysiske og virtuelle, lokale og i skyen.

Windows Admin Center gets a new server performance monitoring tool.

" data-credit="Image: Microsoft" rel="noopener noreferrer nofollow">

Windows Admin Center får et nytt verktøy for overvåkning av serverprestasjoner.

Bilde: Microsoft

En nøkkelutvikling demonstrert ved Ignite-hendelsen er et nytt ytelsesovervåkningsverktøy som bygger på den kjente Windows Server-overvåkningsopplevelsen. Du kan nå filtrere tellerlisten, for raskt å lage tilpassede ytelsesvisninger, med tilgang til sanntidsinformasjon fra serverne dine. Du kan raskt sette sammen grupper av tellere med kontekstuell søk for å hjelpe deg med å finne relevante tellere for problemet du prøver å løse, sammen med analyseverktøy for å hjelpe deg med å utforske dataene dine og finne den informasjonen du trenger. Når du har bygget et analysearbeidsområde, kan du lagre det for fremtidig bruk og dele det med kolleger og på tvers av servere, og bygge et bibliotek med visninger for ytelsesovervåking.

Nært relatert er støtte for Azures Arc-serverhåndteringslag, som er ment å administrere og distribuere policyer på tvers av serverne dine ved å bruke Azure Resource Manager-maler i stedet for gruppepolicyer, og som sikkert bruker PowerShell på serverne dine for å sikre at retningslinjene blir riktig brukt.

Forbedring av Hyper-V

Hyper-V er nøkkelen til mye av det Microsoft gjør i dag, på skrivebordet, på serverne dine og i skyen. Å bruke Hyper-V on Azure hjelper deg med å bevise lokale scenarier, som live migrering, og bruke det til å støtte hot-patching av servere. Flytting av løpende arbeidsmengder mellom servere støttes nå i Windows Admin Center, med målet om WAC å bli en komplett erstatning av den eksisterende Hyper-V Manager. Den har allerede funksjoner som ikke er i Hyper-V Manager, for eksempel muligheten til å gruppere VM-er og administrere dem sammen.

Microsoft fortsetter å bringe Azure-funksjoner til lokale Hyper-V. I en presentasjon på Ignite, ertet Microsoft betydelige økninger i størrelsen på støttede VM-er, samsvarende med Azures 12 TB minne. Det er ikke overraskende, ettersom Microsoft allerede har kunngjort støtte for 16 GB fysisk minne i den neste store utgivelsen av Windows Server.

Windows 10: Et jukseark

Sikkerhet er fortsatt viktig, og med CPU-hypertråding av feil som berører de fleste av den moderne generasjonen av server-CPUer, er det viktig å kunne håndtere sikre arbeidsmengder slik at de kan holdes bortsett fra upålitelige arbeidsmengder. Hyper-V legger til CPU-grupper for å fikse spesifikke arbeidsmengder til spesifikke CPU-er, slik at du kan korrigere pålitelige arbeidsmengder vekk fra resten av applikasjonene og VM-ene du kjører. Det kommer til å bli forbedringer i hvordan Microsoft leverer sine sikre, avskjermede VM-er, selv om ingen detaljer om implementering er tilgjengelige ennå.

Bruke GPU-P i Hyper-V

GPU-basert beregning blir stadig viktigere, og Microsoft har lagt til støtte for det i Azure. Partisjonsverktøyene gir flere VM-er tilgang til en fysisk GPU, og deler den mellom VM-ene. Hver VM har full tilgang til sin GPU-partisjon, noe som gir den et betydelig ytelsesøkning uten å påvirke de andre VM-ene. Hvis en VM ikke trenger GPU-tilgang, kan partisjonene justeres, slik at GPU får best mulig utnyttelse.

Flytte applikasjoner til Windows Containers

Windows-containere er en viktig del av fremtiden til Windows Server, og fungerer som et nytt distribusjonsmål for applikasjonene dine. Microsoft har brukt de siste par årene på nytt å tenke på rollen til det som var Windows Server Nano, ved å bruke den som grunnlag for en nedstrippet applikasjonsvert som gir grunnlaget for Windows Container-applikasjoner. Den starter raskt, og gir minimumstjenester som trengs for en applikasjon. Mer kompliserte applikasjoner kan dra nytte av Windows Server Core, som er blitt betydelig slanket, noe som gjør det enklere å tilpasse for spesifikke oppgaver.

Å kjøre Windows Server-applikasjoner i containere gjør dem enklere å betjene i en hybridmodus, på Azure Stack-maskinvare og i skyen. Med Windows Server et sentralt element i Microsofts edge computing-strategi, er det en viktig rolle for Windows Server som både verts- og container OS. Hyper-V er en sentral del av Windows-containerstrategien, og tilbyr en tynn, sikker hypervisor for å legge til ytterligere isolasjon mellom verts OS og containeriserte applikasjoner.

Beholdning av arbeidsmengder gir mye mening, spesielt der du har betydelig sesongvariabilitet. Evnen til å sprekke beregningsmulighet over hele datasenteret og i skyen er viktig, og det trenger Windows Server Containere for å støtte vanlige applikasjoner uten betydelig omarbeiding.

Bygger ut nettverk med SDN-er

Å bygge ut virtuell infrastruktur på Windows Server har ofte krevd et betydelig antall VM-er dedikert til virtuelle nettverksapparater. Planer for fremtidige utgivelser av Windows Server tar sikte på å redusere de faste kostnadene som trengs for å bygge og drive et programvaredefinert nettverk (SDN), inkludert å gjøre valgfri BGP (Border Gateway Protocol). Det er en plan for å gjøre det enklere å integrere Windows SDN-verktøy med Kubernetes, noe som gjør det enklere å bygge og kjøre egne distribuerte systemer, ved hjelp av Kubernetes verktøy for å administrere nettverkene. Andre nettverksfunksjoner forbedrer diagnostikk, med muligheten til å modellere pakker i et nettverk. Microsoft planlegger å bruke WAC for å bringe SDN-er og tradisjonelt nettverk nærmere hverandre.

Bruke Azure Stack HCI Stretch for gjenoppretting av katastrofer

Med Azure Stack HCI (Hyper-Converged Infrastructure) tar Microsoft sikte på å adressere moderne datasenter og edge computing-scenarier, og blander kjente Windows Server 2019-funksjoner med elementer fra Azure-kontrollplanet. Azure Stack HCI kan raskt bygge grupperte servere ved å bruke maskinvare fra kjente leverandører.

I den neste langsiktige støtteutgivelsen av Windows Server kan Azure Stack HCI kjøres i en "strukket" modus på flere nettsteder for katastrofegjenoppretting. I motsetning til de eldre failover-klyngteknologiene, er denne tilnærmingen ment å være enkel å installere og vanskelig å konfigurere, ved å bruke Windows Server's Storage Replica-funksjoner for å koble sammen nettstedene. Noder blir automatisk oppdaget ved hjelp av Active Directory og IP-adresseringsfunksjoner i OS, noe som oppretter feildomener for hovedsiden. Nettstedene er konfigurert med separate lagringsbassenger, bruker Storage Spaces Direct, med virtuelle disker på hvert nettsted.

Microsoft oppgraderer Windows Server Health Service slik at den nå kan arbeide på tvers av distribuerte systemer. Hvis en serverklynge mislykkes, vil arbeidet automatisk overføres til det andre nettstedet. Det er en lignende tilnærming som den som brukes når du bruker Azure som en katastrofegjenopprettingstjeneste, men oppbevarer servere og data i dine egne datasentre. De samme underliggende Storage Spaces-teknologiene vil kunne hjelpe lokale datasentre til å utnytte den tilgjengelige lagringen bedre, samt integrere seg med Azure-lagringstjenester.

Gjør deg klar for fremtidig maskinvare med PCIe 4.0

Maskinvare utvikler seg, og serveroperativsystemer må utvikle seg med den. PCIe 4.0 er den siste utgaven av PCIe-standarden, og den gir støtte for mye raskere dataoverføring, mer enn doble hastigheter. Det er en teknologi som skal ha en betydelig innvirkning på datasenterets ytelse, og gi driverstøtte for raskere nettverk og lagring med høyere hastighet.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

Se også

 • Hvordan bli programvareingeniør: Et jukseark (TechRepublic)
 • 10 gratis alternativer til Microsoft Word og Excel (TechRepublic nedlasting)
 • Velge din exit 7-strategi for Windows 7: Fire alternativer (TechRepublic Premium)
 • Microsoft Office 365 for virksomheten: Alt du trenger å vite (ZDNet)
 • De 10 viktigste iPhone-appene gjennom tidene (Download.com)
 • Det krever arbeid å holde dataene dine private online. Disse appene kan hjelpe (CNET)
 • Må-lese dekning: Programmeringsspråk og karriereressurser for utviklere (TechRepublic på Flipboard)

© Copyright 2020 | mobilegn.com