Hvorfor Googles Fuschia ikke erstatter Android og Chrome OS

Bilde: Jack Wallen

Fra kontoret for "ryktekontroll", ønsker jeg å ta en liten elefant som har kjørt voldsomt i rommet. Jeg vil innlede dette med å si at jeg har ingen bevis for hva jeg skal forsvare, og har heller ikke direkte kontakt med noen på Google om plattformen det gjelder.

Når det er sagt, tror jeg ikke Fuschia vil erstatte Android eller Chrome OS.

Hypotese ut av veien, det er nå på tide å forsvare den uttalelsen.

Det største spørsmålet

Først og fremst må man stille et enkelt spørsmål. Hvorfor? For tiden er Android en av de mest brukte plattformene i verden. I tredje kvartal 2016 hadde Android 88% av den globale markedsandelen. I 2. kvartal 2017 holdt markedsandelen sterk på 87, 7%. Det er massivt - spesielt med tanke på iOS, som på et tidspunkt antas å være det mest populære mobile operativsystemet - skraper opp en snaut 12, 1% markedsandel. Med disse tallene, ville man lure på hvorfor Google ville våge å sjanse å bryte det som åpenbart fungerer for dem?

Tenk deg tilbakeslaget, hvis Google skulle gjøre opp og erstatte alles Android med en ukjent plattform. Det store alfabetet må være klar over at forbrukere ikke liker forandring. Man trenger bare å se på det tektoniske skiftet mellom Windows 7 og Windows 8, eller reaksjonen når Canonical migrerte fra GNOME til Unity (og deretter, med omhu, tilbake til GNOME). Mennesker. Ikke. Som. Endring. Spesielt endring som gir ingen mening. Fordi ... Android fungerer.

Det gjorde ikke alltid. Jeg husker da Android først ble utgitt. Min første enhet var en HTC Hero, og den var dårlig. Veldig dårlig. Sakte, ikke svarer og buggy dårlig. Og likevel fortsatte jeg. De første dagene var smertefulle. Slik går det med nye utgivelser. Jeg kan ikke tenke på en 1.0-versjon av et operativsystem som har blitt utgitt der voksesmerter ikke virket nesten uoverkommelige. Google må vite det. Med sitt kvelertak på det globale mobilmarkedet er det absolutt ingen måte å ta et slikt skritt bakover.

Hva er Fuschia egentlig for?

Dette er det neste store spørsmålet, som ennå ikke er besvart. Men jeg vil ta en spikk på dette spørsmålet. Basert på lesningen jeg har gjort det siste året, tror jeg Fuschia ikke er ment å være en erstatning for Android eller Chrome OS, men en ny Internet of Things-plattform (IoT).

Android lager et forbløffende operativsystem for smarttelefoner og nettbrett. Imidlertid, når det er plassert på IoT-enheter, er det farlig overmord. Plattformen må fullstendig omkøles for å finne et sikkerhetsmoment for slike enheter. På toppen av dette hindres mange IoT-enheter av langt lavere ressurser enn til og med low-end smarttelefoner - noe som minner meg om den HTC Hero. Hard. Sende. Til det formål måtte Google lage noe som kunne fungere like godt på innebygde enheter som Android gjør på mobile enheter. Jeg tror det er her Fuschia kommer inn.

Du kan si: "Men hvem, hvorfor bruker de tid på å lage et brukergrensesnitt for plattformen?" Svaret er enkelt: Morgendagens IoT-enheter er ikke gårsdagens. Disse enhetene vil være smartere og mer interaktive. På grunn av dette vil de kreve et brukergrensesnitt. Og gjett hva? UI (Armadillo) kan kjøres på Fuschia og Android. Hvis du har sett noen av "første øyekast" -bildene eller -videoene fra Armadillo, kan du se at det er en nedfart, forenklet Android-brukergrensesnitt. Det er en hjemmeskjerm med bla "kort" for apper. Unnskyld meg for å ha antatt, men det høres ikke ut som en solid erstatning for det Android for tiden liker. Det høres imidlertid ut som om det ville være perfekt for, for eksempel, Nest, Android Auto eller en Google Home-videoenhet.

For å være helt ærlig tror jeg imidlertid ikke Google har noen planer om å avsløre Fuchsias formål. Ikke nå, ikke i nær fremtid. I en 9to5Google-historie sa Doug Burke:

"Fuchsia er et eksperimentelt prosjekt i tidlig fase. Vi, vi vet, vi har faktisk masse kule tidlige prosjekter hos Google. Jeg tror at det som er interessant her er at det er åpen kildekode, så folk kan se det og kommentere det."

Husk at Fuchsia ble hørt om første gang i 2016. Sitatet ovenfor var fra 2017. Så Google kalte på det tidspunktet fremdeles plattformen eksperimentell på et tidlig stadium. For meg høres det ikke ut som et prosjekt som blir prioritert nødvendig for et system som erstatter det som nå er den ledende mobile plattformen på planeten. Når Google får Fuchsia på beina vil Android trolig være på sin tiende iterasjon. Det er ingen måte at de erstatter en så moden plattform med noe så umoden.

Konklusjonen som er enklest å trekke

Jeg tror ikke Google hadde noen anelse om hva Fuchsia var da den først ble utviklet - utover bevis på konseptet. På dette stadiet tror jeg det er åpenbart at Fuchsia er deres kommende IoT-elskling. Vi vet at IoT (i alle inkarnasjoner) fortsetter å vokse i etterspørsel. Med at Android er langt fra den ideelle plattformen til å drive slike enheter, ser Google sannsynligvis skriften på veggen, alt stavet i en fuchsiafarget markør. Med det i tankene, kan jeg forestille meg at jeg innen neste år begynner å se Fuchsia-drevne IoT-enheter produsert og solgt av Google på markedet. Disse enhetene vil sømløst integreres med Android for å gjøre et bemerkelsesverdig økosystem. Se for deg at din Android-mobile enhet fungerer som et smart knutepunkt for hjemmet, bedriften og bilen din - som hver og en blir gjort "smart" ved hjelp av Fuchsia.

Det, mine venner, er det jeg tror er fremtiden for Googles nye operativsystem.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com