Hvorfor åpen kildekode kan trumfe indre kilde for internt samarbeid

Microsofts administrerende direktør Satya Nadella (sentrum på bildet)

Bilde: James Martin / CNET

Microsoft går stort på "indre kilde", og prøver å anvende open source-prinsipper på internteknikk. Hvis du tror at det høres bakover, gitt at Microsoft uten tvil allerede er verdens største open source-bidragsyter (målt ved at totale ansatte aktivt bidrar på GitHub), har du tydeligvis ikke jobbet for et stort selskap som prøver å bryte ned interne hindringer for samarbeid.

Som noen selskaper finner, kan åpen kildekode med åpen fett faktisk være den enkleste måten å oppnå internt samarbeid.

Hvorfor åpne opp inne?

Hvis du har jobbet for et stort foretak, vet du hvor vanskelig internt samarbeid kan være. Bare fordi to ingeniørteam deler den samme brannmuren, betyr ikke det at de åpner kodeopplager for hverandre. Det betyr heller ikke at de bruker tiden i dokumentasjon for å gjøre det enkelt å konsumere koden sin, selv om tilgangen til depotet er åpen. Det eneste ingeniører innen den samme store organisasjonen kan dele er faktisk en ansattmerke.

Open source vs. proprietær programvare: En titt på fordeler og ulemper (Tech Pro Research)

Derfor er indre kilde en spillbytter. Som Mary Jo Foley har skrevet på ZDNet, mens Microsoft ikke oppfant indre kilde, kan det være en av de største anstrengelsene for å implementere den i en Fortune 500-organisasjon:

Open-source prinsipper som mer åpen kodedeling og redigering; muligheten til å lage nye kodegrener for større kodegjenbruk; kodetesting blir en del av programmeringsprosessen; mer og bedre dokumentasjon er kjernen i hvordan Indre kilde kan / bør fungere. Verktøy og metoder for indre kilder kan brukes til å utvikle åpne og / eller lukkede kilder prosjekter og produkter. I motsetning til tilfellet med åpen kildekode, er disse prosessene ment å deles av team på tvers av en enkelt organisasjon, ikke nødvendigvis av publikum.

Alt dette er fornuftig, og skal hjelpe ingeniørteam til å samarbeide i en organisasjon.

Åpent, men kanskje ikke 100%

For de som er utålmodige til å vente på nok et program for å komme seg foran, har open source-samfunnsguruen John Mark Walker tilbudt et nytt hint: Gå helt med open source. Som han begrunner, "En av de lite kjente hemmelighetene er at open source lar eng ineering -team i samme selskap slå sammen orate uten at ledelsen kommer i veien."

Hvis ingeniører går denne ruten, må de selvfølgelig være forsiktige med å eksponere sensitive data underveis. Det kan faktisk være for mye åpenhet. For eksempel, i et forsøk på å operere på offentlig GitHub, har jeg sett produktgrupper lenke til lukkede dokumenter. Selv om bare de med riktig legitimasjon kan få tilgang til disse filene, kan alle se URLen, og URLen kan godt inneholde informasjon som egentlig ikke burde være offentlig.

Eller ta en annen tilsynelatende uskyldig praksis jeg har sett, med produktgrupper som lenker til tilbakemeldinger de har fått (igjen, på offentlige GitHub). I noen tilfeller kan tilbakemeldinger avsløre nedlastningsnummer, adopsjon av produkter eller andre data et selskap foretrekker å holde private. Som en produktleder fortalte meg: "Jeg ser massevis av fordeler med å ha koden i det fri, men det å ha diskusjonene i det fri virker som et felt av landminer og begrenser hvor mye teamet mitt og jeg føler at vi kan bidra til samtaler."

Kort sagt, åpen kildekode kan være en fin måte å samarbeide i en organisasjon og på tvers av forskjellige organisasjoner, men spesielt med prosjekter der et enkelt selskap dominerer, kan vi bli for uformelle med privat informasjon som ikke har noen plass på offentlige GitHub. På samme måte holdes noen samtaler i indre kildetype også best i ett team, men det er nesten alltid en god ide å ha kodelageret åpent for andre (og dokumentert godt slik at det er tilgjengelig for andre).

Microsoft finner ut av dette, både når det gjelder indre kilde og åpen kildekode. Du vil gjøre det bra å følge, mens du sørger for at du ikke avslører alt som går ut på å lage den produktpølsen.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com