Hvorfor du trenger å lære om overvåking av applikasjonsytelse

Bilde: metamorworks, Getty Images / iStockphoto

Application Performance Monitoring (APM) har eksistert en stund, men Gartner sa i fjor vår at APM-suiter bare brukes til omtrent 5% av forretningsprogramvaren. Forskningsfirmaet sa at det regner med at tallet vil nå 20% innen 2021, så nå er det et godt tidspunkt å lære om det.

Hva er varmt på TechRepublic

  • Hva gjør du hvis du fremdeles kjører Windows 7
  • Python programmeringsspråk: Et jukseark
  • Bilder: De 25 beste produktene fra CES 2020
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Cisco Systems satset stort på det markedet med sine oppkjøp av AppDynamics på 3, 7 milliarder dollar i 2017. De konkurrerer stort sett mot CA Technologies, Dynatrace og New Relic, ifølge Gartner. IBM, Microsoft, Oracle og Riverbed Technology er verdige utfordrere, mens BMC, HPE og en mengde mindre selskaper er nisjespillere, sa de. (Du kan finne rapporten gratis på mange leverandørers nettsteder.)

Profesjonelle baseball-ledere vil bli bedt av frontkontorer om å ignorere magefølelsen og følge analyser etter hvert som sesongen utspiller seg denne måneden, men med applikasjonsytelseovervåking er det motsatte i stor grad sant. Matt Chotin, teknisk evangelist for AppDynamics, la vekt på at det viktigste du trenger å vite når du handler eller bruker APM-programvare, er å fokusere på sluttbrukeropplevelser, ikke maskinvarenummer.

Den erfaringssentriske tilnærmingen skjer i det minste delvis fordi maskinvare allerede er sinnsykt raskt. Det nylige skiftet vekk fra harddisker og mot flash-stasjoner, den nåværende trenden med all-flash-matriser, og den kommende bevegelsen mot systemryggplaner designet for ikke-flyktige metoder, alle underbygger dette.

"Jeg tenker på Moore's Law ... det betyr ikke at vår erfaring med programvare har blitt målbart raskere. Utviklere vil alltid benytte seg av og misbruke maskinvaren under, " bemerket Chotin. "Ja, datatilgangen din blir raskere, ja, det er billigere å lagre mer, men det eliminerer ikke den typen problemer du kommer til å oppstå som ressurskonflikt. Faktisk kan det gjøre det enda vanskeligere å spore opp ."

"Jeg tror den største misforståelsen i operasjoner er at applikasjonsytelsen er systemytelse, " for eksempel CPU-hastighet, diskbruk og nettverks I / O-hastighet, fortsatte Chotin, "men det er ikke de sanne indikatorene på hva brukeren din opplever. "

Gartner kalte dette for "digital experience monitoring". Rapporten deres siterte også andre funksjoner som "applikasjonsfunn, sporing og diagnostikk" sammen med kunstig intelligens som de tre viktigste aspektene ved overvåking av applikasjonsytelse.

Forretningsapplikasjoner har vanligvis bare et par dusin hovedoppgaver som brukere kan gjøre, sa Chotin. Han var enig med AI-delen av Gartners vurdering om at APM-programvare vil utvikle seg i løpet av de neste årene til å omfatte maskinlæring og for å utnytte seg selv bedre når det ikke er opptatt med å gjøre noe annet, akkurat som backup-programvare.

Dessverre for kjøpere er det ingen APM-industristandarder. Det har vært en viss innsats i open source-samfunnet, men ingenting for å gjennomsyre mainstream kommersielle applikasjoner, sa Chotin. Shoppere må sammenligne funksjonslister og brukervennlighet, sa han.

Chotin snakket mest fra et bransjeperspektiv, men hva med AppDynamics i seg selv? Fremtiden er som forventet dypere integrasjon med Cisco-nettverksprodukter. Dette vil gjøre det mulig for programvaren å forstå hvordan applikasjoner fungerer når koden ligger i mikroservices, på virtuelle servere eller på tvers av offentlige / private skyer. Se etter en kunngjøring de neste månedene, sa Chotin.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com