Hvorfor du bør kalibrere datamaskinens skjermer

5 grunner til at en widescreen-skjerm kan øke produktiviteten. Tom Merritt gjør saken for å ta opp mer skrivebordseiendommer med en større skjerm.

Innholdskapere: Hvor mange timer om dagen stirrer du på en skjerm når du jobber med dine kreative ideer? Bedre ennå, hvor ofte bytter du skjermer og enheter til å jobbe med skybaserte prosjekter?

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Med muligheten til å jobbe mens du er på farten, er det viktig at innholdsskapere sørger for at skjermene deres er riktig kalibrert.

Hvorfor kalibrere?

Når du arbeider med regneark eller dokumenter på arbeidsstasjonen din, er det ok at skjermen ikke er riktig kalibrert. Det er bare tekst. Når du er illustratør, fotograf eller videokolorist, er det imidlertid viktig med riktig fargekalibrering av skjermen. Du ønsker ikke at dine fotoutskrifter eller videoinnlevering ikke skal vises på blå eller rødt.

Med dagens arbeidsflyt på farten er det ikke uvanlig at en innholdsskapere bruker tid på flere skjermer eller flere datamaskiner som prøver å fullføre et prosjekt. Disse monitorene skal kalibreres. Hvis du jobber på kinodisplayet ditt om morgenen, men bestemmer deg for å avslutte den bærbare datamaskinen på kaffehuset på ettermiddagen, må du passe på at fargene stemmer overens. Oppløsning er viktig, men fargetoner betyr mer.

Jeg kom nylig over dette problemet da jeg dekket Adobe Max for noen måneder siden. På den tiden hadde jeg en ny bærbar PC å jobbe med for redigering og opptak. Jeg la merke til at hver gang jeg jobbet med et prosjekt, følte jeg det som om jeg presset fargeklassifiseringen mer enn vanlig. Det er fordi jeg var vant til mine tidligere enheter og fargeprofilen den hadde. Jeg klarte å produsere opptakene og bildene mine, men det var definitivt en merkbar endring i redigeringsflyten på grunn av inkonsekvensen i kalibrering.

Kalibreringsverktøy

Det er en håndfull OEMs som tilbyr monitor kalibreringsløsninger. Jeg har hendene mine på Spyder5 fra Datacolor. Måten dette selskapet leder deg gjennom kalibreringsprosessen på er enkel og tar bare noen få minutter. Bare følg instruksjonene fra Spyder5-programvaren.

I mitt tilfelle bruker jeg Spyder5 Pro-programvaren for Windows og Spyder5-kalibreringsmaskinvaren ( figur A ). Tillat meg å lede deg gjennom kalibreringsprosessen.

Figur A

Bilde: Ant Pruitt

Denne enheten er koblet via USB til datamaskinen eller den bærbare datamaskinen. Den vil kobles til en USB-hub koblet til datamaskinene dine, men det er best å koble den direkte til en USB-port på den bærbare eller datamaskinen for mer nøyaktig kalibrering. Det er også viktig å sørge for at rommet ditt ikke har skarpt lys som skinner direkte på skjermene dine. Forsikre deg også om at skjermene er satt til standardinnstillingene. Ikke en "kino" -profil eller hva skjermprodusenten antok er den beste ett-klikk-innstillingen å kjøre ( figur B ).

Figur B

Bilde: Ant Pruitt

Du vil at kalibreringen skal skje i løpet av din vanlige redigeringstid og fargeklassifisering, noe som betyr at omgivelsesbelysning er under kontroll og eventuelle lamper eller luftbelysning blir vurdert. En del av prosessen fra Datacolor er å ta oppmerksom på hvor mye lys redigeringsstasjonen har. Analysen fullføres bare ved å plassere maskinvaren på skrivebordet foran deg. Spyder5 har en integrert lyssensor for å samle inn disse dataene ( figur C ). Det tar omtrent ti sekunder å fullføre denne prosessen.

Figur C

Bilde: Ant Pruitt

Når du har vurdert rombelysningen, kan kalibreringsprosessen begynne. Bare følg instruksjonene og plasser Spyder5 mot skjermen. Du kan drapere den over toppen av skjermen for å få den til å henge på det angitte stedet. I mitt tilfelle holdt jeg bare Spyder5 på skjermen med hånden bare for å se hvor lang tid det ville ta ( figur D ). Hvis armen min ble utmattet, tok kalibreringsprosessen (etter min mening) mye tid. Heldigvis tok kalibreringen omtrent to til tre minutter. Prosessen som tok mest tid i kalibreringen min, endret lysstyrken på skjermen for å gjøre den anbefalte innstillingen, som igjen var bare minutter eller to.

Figur D

Bilde: Ant Pruitt

Når du er fullført, blir du møtt med en ledetekst som lar deg se kalibreringsresultatene "før" og "etter". Det er ganske imponerende. I mitt tilfelle la jeg merke til en varmere fargetone på skjermen og tok tak i 100% av sRGB-fargerommet ( figur E ).

Figur E

Bilde: Ant Pruitt

Når du er klar til å kalibrere en annen skjerm, må du bare sørge for at du har en tilgjengelig USB-port og at Spyder5 Pro-programvaren er installert. Programvaren er kompatibel med Windows og MacOS.

Avbryt kalibreringsprogramvaren og la bare noen få minutter få skjermen riktig kalibrert. Jeg kalibrerte tre skjermer godt i løpet av en halv time. Fint arbeid, Datacolor. Du kan få hendene på Spyder5 kalibreringsverktøy og programvare som starter på $ 129.99. Det er andre verktøy som er tilgjengelige for bruk i andre nivånivåpriser på nettstedet.

Kalibrerer du skjermene? Jeg håper det. Det gjør virkelig en forskjell i fargenøyaktighet først og fremst, men det gjør også redigeringsprosessen mye raskere.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com