Windows 10: Et jukseark

Windows 10. oktober 2018-oppdatering: 5 nye funksjoner som forretningsbrukere vil elske Windows 10 får en stor oppdatering i sin neste utgivelse. Her er noen av de bedriftssentrerte funksjonene du kan forvente i Windows 10 oktober 2018-oppdateringen.

Som en sveitsisk hærkniv, ble Windows 10 designet for å gjøre omtrent alt for alle ... eller i det minste er det Microsofts håp. Det er bygget for å gi et enhetlig operativsystem som kan kjøre på tvers av flere plattformer, for eksempel PCer, nettbrett og smarttelefoner. Den er også designet for å gi PC-brukere en mer tradisjonell Windows-opplevelse sammenlignet med Windows 8s berøringssentriske brukergrensesnitt, noe Microsoft håper vil vinne over langvarige Windows-brukere og mange IT-avdelinger som hoppet over Windows 8. Til slutt markerer Windows 10 begynnelsen på Microsofts nye Windows-as-a-service-strategi, som kan signalisere slutten på nummererte Windows-utgivelser.

For å hjelpe IT-ledere raskt å komme opp i fart på Windows 10, samlet vi de viktigste detaljene og relaterte ressursene på Microsofts siste operativsystem i denne guiden, som vi med jevne mellomrom vil oppdatere etter hvert som ny informasjon blir tilgjengelig. Det er også tilgjengelig som nedlastning, Cheat sheet: Windows 10 (gratis PDF).

Windows 10. november 2019-oppdatering

Den siste utgivelsen av Windows 10--1909, eller oppdateringen i november 2019 - ble gjort "... tilgjengelig for utgivelsesforhåndsringen av Windows Insider-programmet 14. oktober 2019, " opplyser ZDNet medvirkende skribent Ed Bott. Windows 10 versjon 1909 ble utgitt for allmennheten 12. november 2019.

Windows 10 November 2019-oppdateringen er oppført som en valgfri oppdatering på Windows 10 Update-skjermen, og gir brukerne muligheten til å velge om og når de vil installere den. Dette markerer en stor endring i måten Microsoft distribuerer Windows 10-oppdateringspakker fremover - en større oppdatering våren hvert år og en mindre vedlikeholdsoppdatering høsten hvert år.

Mange av de nye funksjonene i Windows 10. november 2019-oppdateringen er forbedringer bak kulissene for generell ytelse og batteribrukeffektivitet. Det er også flere funksjonsforbedringer inkludert for OEM-er, applikasjonsutviklere og bedriftsadministratorer. Med utgivelsen av Windows 10 versjon 1909 vil brukere av stemmeaktiverte digitale assistenter kunne snakke med tilhørende enheter fra Windows 10-låseskjermen.

Tilleggsressurser:

 • Windows 10 1909 og 1903: Dette er de nye CPU-kravene våre, sier Microsoft (ZDNet)
 • Windows 10 1909: Hva trenger utviklere å vite? Ikke mye, sier Microsoft (ZDNet)
 • Hvordan kontrollere oppdateringer i Windows 10 (TechRepublic)

Windows 10. mai 2019-oppdatering

Den siste utgivelsen av Windows 10--1903, eller oppdateringen fra mai 2019 - ble gjort "... tilgjengelig for utgivelsesforhåndsringen av Windows Insider-programmet 8. april 2019, " opplyser ZDNet-bidragsgivende forfatter Ed Bott. ZDNet-bidragsyter Mary Jo Foley rapporterte at 18. april 2019 ble Windows 10 gjort tilgjengelig på MSDN, samt Windows Server 1903-komponenten. Windows 10. mai 2019-oppdateringen ble allment tilgjengelig for forbrukere 21. mai 2019.

 • Microsoft gjør store Windows 10-oppdateringsendringer som starter med Mai 2019-utgivelsen (ZDNet)
 • Windows 10. mai 2019-oppdatering: Alt du trenger å vite (TechRepublic)
 • Windows 10. mai 2019-oppdatering: Hvordan få det tidlig (TechRepublic)
 • Windows 10. mai 2019-oppdatering: Hvordan utsette det (TechRepublic)
 • Microsoft blokkerer Windows 10. mai 2019-oppdatering på PCer som bruker USB-lagring eller SD-kort (ZDNet)
 • Hvordan forhindre Microsoft i å blokkere Windows 10 Mai 2019-oppdateringen på din PC (TechRepublic)
 • Windows 10: Microsoft lister opp prosessorene du trenger for oppdateringen i mai 2019 (ZDNet)

Windows 10. oktober 2018-oppdatering

Denne utgivelsen av Windows 10--1809, eller oktober 2018-oppdateringen - er nå tilgjengelig (hvis midlertidig stoppet). Som forgjengerne er det best å betrakte som en utvikling av den originale Windows 10-utgivelsen. Med utgaver for hjemmebrukere, forretningsfolk og for bedrifter, tilbyr den en blanding av funksjoner for alle brukere - som jobber på tvers av PCer og nettbrett.

I løpet av de siste tre årene har Microsoft sakte utviklet Windows-brukergrensesnittet for å dra nytte av mer naturlige måter å jobbe med en datamaskin på. Musen og tastaturet er fremdeles der, men skjermene er mer berøringsvennlige, med et kraftig tastatur på skjermen drevet av det samme underliggende maskinlæringssystemet som det kjente mobile SwiftKey. Det er også støtte for sporing av øyne, for Microsofts egen roterende skive og for penner på skjermen.

Hver nye utgave legger til nye interaksjonsmodeller, ettersom Microsoft benytter seg av sin Windows-as-a-Service-modell for å presse ut regelmessige små endringer som over tid legger opp til en ny Windows. De gamle nummererte og navngitte utgivelsene har forsvunnet, i tillegg til de halvårlige oppdateringene med tema. Nå får Windows navnet fra den måneden det er sluppet, akkurat som Xbox-spillplattformen.

Mer om Windows

 • Slik bruker du God Mode i Windows 10
 • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
 • Microsofts største flopper i tiåret
 • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

1809 er den siste av Redstone-serien med Windows 10-utgivelser. Opprinnelig kodenavnet RS5, det er lagt til nye UI-elementer i mørk modus, samt en bredere implementering av Microsofts nye flytende designstil, på tvers av både OS og Windows 10s innebygde applikasjoner. Andre nye funksjoner inkluderer dypere integrasjon med Android-telefoner via Your Phone-appen, forbedrede skjermfangstverktøy, et utklippstavle i skyen, pluss endringer i søkeopplevelsen Start-menyen og den virtuelle assistenten Cortana.

Denne utgivelsen introduserer også en forretningsvennlig støttemodell, med støtte for utgivelsene september / oktober utvidet til 30 måneder, med 18 måneders støtte for utgivelsene mars / april. Det er en endring som vil gjøre det lettere for bedrifter og brukere som ønsker å oppdatere Windows hvert år eller hvert år, uten å måtte gå til den funksjonsbegrensede Long Term Servicing (LTS) utgivelsen. Andre Enterprise-oppdateringer inkluderer ny pålogging og sikkerhetsverktøy, og retningslinjene for å sikre at de kan administreres og distribueres til alle brukere.

Kortfattet sammendrag

 • Hva er Windows 10? Windows 10 er den siste store utgivelsen av Microsofts Windows-operativsystem og er etterfølgeren til Windows 7 og Windows 8 / 8.1. Windows 10 inkluderer støtte for nettbrett og IoT-enheter. Det forblir bakoverkompatibelt med programvare skrevet for de fleste tidligere versjoner av Windows og DOS, og har lagt til støtte for Linux-applikasjoner og for Arm-prosessorer, så vel som Intel- og AMD x86-maskinvare.
 • Hvorfor betyr Windows 10 noe? Windows 10 inneholder en rekke nye funksjoner, sikkerhetsoppdateringer og et plattformforenende design rettet mot både bedriftsbrukere og forbrukere. Windows er fortsatt Microsofts flaggskipprodukt, og er fremdeles det dominerende PC-operativsystemet. Ved å bytte til en halvårlig utgivelsesplan kan den legge til nye funksjoner og støtte nye tjenester som bygger på en kjent plattform og brukergrensesnitt. Microsoft kaller denne leveransemodellen "Windows-as-a-Service."
 • Hvem påvirker Windows 10? Windows 10 er tilgjengelig fra Microsoft Store og fra andre forhandlere, og det vil være standard operativsystem for mange nyinnkjøpte datamaskiner og elektroniske enheter. Windows 10 er nå installert på rundt 700 millioner enheter, og alle disse vil kunne installere og bruke 1809-oppdateringen. Med en akselerert leveransemodell tar Microsoft sikte på å få flest mulig brukere til den nye utgivelsen så raskt som mulig.
 • Når ble Windows 10 utgitt? Microsoft gjorde Windows 10 Home og Windows 10 Pro generelt tilgjengelig 29. juli 2015 gjennom en forskjøvet utgivelsesplan. Windows 10 Enterprise og Windows 10 Education-utgavene ble gjort tilgjengelig 1. august 2015. Microsoft ga ut Windows 10 april 2018-oppdateringen 30. mai 2018 og begynte å rulle den ut til kunder på forskjøvet basis. Windows 10. oktober 2018-oppdateringen begynte å rulle ut i oktober 2018, men ble forsinket på grunn av alvorlige feil. Fra desember 2018 var utrullingen tilbake på sporet. Windows 10. mai 2019-oppdateringen ble generelt tilgjengelig 21. mai 2019.
 • Hvordan kan jeg få Windows 10? Windows 10 er tilgjengelig å kjøpe gjennom Microsoft Store og gjennom andre forhandlere, med nedlastinger fra Windows 10-nettstedet via Microsofts verktøy for medieoppretting. Dette kan installere Windows 10 på PCer direkte eller lage oppstartbare USB-installasjonsstasjoner. ISO-filer er også tilgjengelige for DVD-installasjon. Oppgraderinger til 1809 fra tidligere Windows 10-utgivelser kommer via Windows 'innebygde oppdateringsverktøy.

Hva er Windows 10?

Offisielt avduket 30. september 2014, Windows 10 er den nåværende store utgivelsen av Microsofts Windows-operativsystem og er etterfølgeren til Windows 7 og Windows 8.1. Den siste versjonen - 1903, eller mai 2019-oppdateringen - ble gjort tilgjengelig på MSDN 18. april 2019.

Microsofts mål med Windows 10 er utviklet under kodenavnet "Threshold" med senere bygg fra "Redstone" -grenen, og er å tilby et felles operativsystem som kan kjøre på flere plattformer - inkludert PCer, nettbrett, smarttelefoner, innebygde systemer og til og med Xbox One, Surface Hub og HoloLens. Hver plattform har et enhetsspesifikt brukergrensesnitt (UI), men deler den samme Windows 10-kjernen.

Windows 10 inneholder flere nye funksjoner og viktige endringer, i tillegg til plattformforenende design. Mange nye funksjoner er designet for å forbedre skrivebordsopplevelsen og trekke inn forretningsbrukere som ble slått av av Windows 8s flisebaserte brukergrensesnitt og den første fjerningen av Start-menyen. Viktige funksjoner inkluderer:

 • Start-meny: Windows 10s Start-meny kombinerer Windows 7-lignende applikasjonsliste og live-fliser-grensesnittet fra Windows 8s startskjermbilde. Windows-8-stil "moderne" apper (nå kalt Universal Windows Platform eller UWP-apper) kan kjøres i et vindu på skrivebordet, som standard stasjonære programmer. Det er også støtte for apper utviklet med Windows 10 Desktop Bridge, som lar Windows Win32-applikasjoner dra nytte av Windows 10-funksjoner, inkludert Live Tiles. En ny bredere visning av applikasjonslansering i oktober 2018-oppdateringen gir deg tilgang til flere applikasjonsalternativer, og forbedrer søkingen av applikasjoner.
 • Handlingssenter: Charms-menyen erstattes av Action Center, en sidefelt som inneholder varsler og inneholder knapper for vanlige oppgaver.
 • Nettbrettmodus: En ny nettbrettmodus er designet for å gjøre Windows 10 enklere å betjene uten tastatur eller mus. Fra oktober 2018-oppdateringen drives skjermtastaturet av samme teknologi som Microsofts Android og iOS SwiftKey.
 • Forbedret sikkerhet: Nye sikkerhetsfunksjoner inkluderer Windows Hello, et integrert biometrisk autentiseringssystem og Windows Defender Application Guard, som kjører Edge-nettleseren i sin egen Hyper-V isolerte prosess.
 • Microsoft Edge: Tidligere kodenavnet Project Spartan, er Edge standard nettleser i Windows 10. Med utgivelsen av Windows 10 Jubileumsoppdatering støtter Edge-nettleseren nå utvidelser, noe som øker nettleserens fleksibilitet. Internet Explorer 11 er inkludert i OS, men er i utgangspunktet uendret fra versjonen av IE11 som finnes i Windows 7 og 8.1. Edge er også Windows innebygde PDF-visning og ePub ebook-leser. Den underliggende EdgeHTML-motoren er en moderne HTML 5-nettleser, med støtte for de fleste moderne nettstandarder.
 • Cortana-integrasjon: Cortana, Microsofts taledrevne personlige assistent, debuterer på skrivebordet i Windows 10 og kan konfigureres til å overta søkeboksen. Det fungerer nå også med Amazons Alexa og med en rekke hjemmeautomatiseringsmaskineri. Oppdateringen fra oktober 2018 gir Cortana og Windows Search et nytt, bredere søk utseende og følelse med flere søkealternativer. Noen funksjoner, som pakksporing, blir imidlertid flyttet fra Cortana til andre Windows-applikasjoner.
 • Xbox Live-integrasjon: Selv om det ikke er kritisk for mange forretningsbrukere, er Xbox Live innebygd i Windows 10. Brukerne kan streame spill fra en Xbox One til en stasjonær, bærbar PC eller nettbrett via Wi-Fi, spille flerspillerspill med folk på forskjellige plattformer, og mer. En innebygd Game Bar-modus tillater fullskjermopptak, som fungerer med desktop-apper så vel som spill.
 • Forbedret grafikk: Windows 10 inkluderer nye versjoner av DirectX og WDDM for å forbedre spillytelsen. Workstation-apper kan også bruke disse funksjonene for å få tilgang til GPU-maskinvare for ytterligere beregningsytelse.
 • Over påloggingsskjermbildet: Windows 10 Jubileumsoppdatering (1607) lar brukere få tilgang til flere applikasjoner, inkludert Cortana og Kalender-appen, uten å måtte logge seg inn først.
 • 3D Paint-app: Windows 10 Creators Update (1703) la til en ny 3D Paint-app, som lar brukerne lettere lage og dele 3D-scener og modeller.
 • Windows-tidslinje og delte opplevelser: Med april 2018-oppdateringen (1803) la Windows Tidslinje til tvers av systemstøtte for delte aktiviteter, som viser hvilke Office-dokumenter du har arbeidet med og hvilke websider du har besøkt. Du kan gjenoppta arbeidet gjennom Cortana, og plukke opp nettleserøkter fra en annen PC - og også sende nettlesersesjoner fra mobile enheter til skrivebordet. En ny Your Phone-app i oktober 2018-oppdateringen bringer nylige bilder og SMS-meldinger fra Android-telefonen til skrivebordet ditt. Det vil også snart legge til applikasjonsspeil for andre Android-apper.
 • Snip & Sketch: Microsoft har brukt oktober 2018-oppdateringen for å levere en ny versjon av skjermbildet. Bruk Shift + Win + S for å starte en ny skjermopplevelsesopplevelse, med et penneaktivert redigeringsverktøy for å redigere og kommentere bildene dine.
 • Sticky Notes: Opprinnelig en del av Windows Ink Workspace, Sticky Notes er nå en app i seg selv, med en stor oppdatering lovet som vil integrere den med Windows 'andre notat- og oppgavehåndteringsverktøy.
 • Cloud Clipboard: Windows tilbyr nå en utklippstavlehistorikk som fungerer på tvers av enheter som er logget inn på den samme Microsoft-kontoen, ved å bruke den samme Microsoft Graph som driver tidslinjen.
 • UI-forbedringer: Microsoft beveger seg bort fra det flate utseendet til Windows 8 med et mer naturlig språk for flytende design. Dette tilfører gjennomsiktighet og nye animasjoner, og blir langsomt rullet ut over Windows og dens forskjellige kjerneprogrammer. Nært beslektet er en "mørk modus" for Windows, med en ny mørk versjon av Windows Utforsker.
 • Storage Sense: Microsoft har erstattet det gamle Disk Cleanup-verktøyet med en ny applikasjon, Storage Sense. Denne nye to0l sletter automatisk gamle hurtigbufrede og midlertidige filer fra lagringsenhetene dine for å frigjøre plass til nye filer. Den automatiserte styringen av harddisklagring vil øke den totale ytelsen til en Windows 10-enhet uten å kreve interaksjon med brukerne.
 • Windows-kalender: Det har gått lenge, men med oppdateringen fra oktober 2018 har Microsoft endelig lagt til en mye tiltrengt søkefunksjon i Windows Kalender-appen. Brukere kan nå skrive inn noen få stikkord for å finne avtaler, selv om de ble lagt til i kalenderen av Cortana.
 • Windows Sandbox: Windows 10. mai 2019-oppdateringen legger til en ny containerfunksjon til Pro- og Enterprise-versjonene som lar kjørbare applikasjoner testes ved å kjøre dem i en trygg isolert versjon av Windows 10. Gjennom konfigurasjon kan brukere til og med blokkere Sandbox fra å få tilgang til nettverk og internett. Å lukke Sandbox vil fjerne applikasjonen og restene av den.
 • Reservert lagring: Med oppdateringen i mai 2019 vil Windows 10 nå ha muligheten til å holde 7 GB harddisklagring i reserve for bruk under systemvedlikehold. Rens Windows 10-installasjoner etter oppdateringen i mai 2019, vil aktivere denne funksjonen automatisk. Tidligere installerte versjoner av Windows 10 oppdatert til versjon 1903 vil være påkrevd for å manuelt aktivere funksjonen.
 • Cortana søkeseparasjon: Oppdateringen i mai 2019 vil skille Cortana og standard søkeboks på oppgavelinjen. Cortana digital assistent-interaksjon har nå sitt eget ikon, mens søkefeltet forblir på oppgavelinjen som før.
 • Forbedret startmeny: Oppdateringen fra mai 2019 foredler utseendet og følelsen til Windows 10-startmenyen ytterligere. Den nye og forbedrede Start-menyen skal ha mindre automatisk installerte fliser, og oppsettet skal virke mye mindre rotete.
 • Krombasert Microsoft Edge: Med Windows 10. mai 2019-oppdateringen vil Microsoft Edge nettleser være et krombasert open source-program. Dette åpner Edge-nettleseren for mer tredjeparts plugin-utvikling.
 • Linux-filsystem: Mai 2019-oppdateringen legger til støtte for Linux-filer direkte i Windows 10 File Explorer-applikasjonen.

Microsofts Edge-nettleser

Bilde: Mark Kaelin

Windows 10 kommer i fire utgaver (versjoner): Windows 10 Home, Windows 10 Pro, Windows 10 Enterprise og Windows 10 Education.

Microsofts offisielle systemkrav for Windows 10 er:

 • Prosessor: 1 GHz eller raskere prosessor eller SoC
 • RAM: 1 GB for 32-bit OS eller 2 GB for 64-bit OS; anbefalt 4 GB
 • Harddiskplass: 16 GB for 32-bit eller 20 GB for 64-bit OS
 • Grafikkort: DirectX 9 eller nyere med WDDM 1.0-driver
 • Skjerm: 800x600

Tilleggsressurser:

 • Fem grunner til å oppgradere til Windows 10 (TechRepublic)
 • Fem grunner til ikke å oppgradere til Windows 10 (TechRepublic)
 • Windows 10-gjennomgang: Full av løfter, men ikke et must-have ennå (TechRepublic)
 • Gjennomgang: Goodbye, Windows 8; hei, Windows 10 (ZDNet)
 • Windows 10: Slutten av databehandling slik vi kjenner det (TechRepublic)
 • Windows 10 og skyen: Fortsatt uklar (ZDNet)
 • Windows 10 og Edge: Hvordan Microsofts nye nettleser snart kan utfordre Chrome (TechRepublic)
 • Windows 10 støtter AllJoyn som muliggjør tingenes internett (TechRepublic)
 • Her kommer Windows 10-datamaskiner: PC-er, konvertible bærbare datamaskiner og mini-desktops (TechRepublic)

Hvorfor betyr Windows 10 noe?

Windows 10 er Microsofts anstrengelse for å gjenerobre mange bedriftsbrukere som sprang på Windows 8s mobilfokuserte grensesnitt og til slutt flytte de siste Windows XP og Vista-holdouts til et nyere operativsystem.

Windows 10 bygger på Windows 7 og på Windows 8, og blander et kjent brukergrensesnitt med mobile og berøringsvennlige brukerelementer. Med Windows XP og Vista ikke lenger støttet, og Windows 7 nær levetid, er det ment å være en oppgradering fra eldre Windows-utgivelser og operativsystemet på nye Windows-PCer. Med nye sikkerhetsfunksjoner og en innebygd butikk bringer den også et nytt sett med moderne applikasjonsutviklings-API-er i form av tverrplattformen UWP.

Utover de nye funksjonene, sikkerhetsoppdateringer og dens plattformforenende design, markerer Windows 10 et betydelig skifte i hvordan Microsofts karakteriserer sitt flaggskip-operativsystem. Microsoft oppfordrer folk til å tenke på Windows 10 som en "tjeneste." Leveringsmodellen "Windows as a Service" lar Microsoft regelmessig levere nye funksjoner som en del av en halvårlig leveransemodell.

Utgivelsene fra april / mai vil bli støttet i 18 måneder, og utgivelsene fra september / oktober vil bli støttet i 30 måneder. Ved siden av de regelmessig oppdaterte utgivelsene, tilbyr Microsoft også en langsiktig servicegren som er beregnet på kritiske applikasjoner som krever minimale oppdateringer, og som støttes i 10 år.

Windows 10 Home-brukere får bare tilgang til gjeldende filial av Windows, som leveres via Windows Update-tjenesten. Det er ingen måte å direkte utsette eller deaktivere oppdateringer til Windows Home, da Microsoft har til hensikt at hjemmebrukere har den mest sikre versjonen av Windows som mulig.

Tilsvarende gir Windows 10 Pro tilgang til utgivelser av Current Branch og Current Branch for Business. Ved å bruke gjeldende filial for virksomhet kan du utsette større oppdateringer til de er testet og godkjent. Sikkerhetsoppdateringer vil imidlertid bli installert automatisk. Utdanningsbrukere får de samme alternativene som Windows 10 Pro.

Windows 10 Enterprise legger til støtte for Long Term Service Branch, men med LTSB er det ingen tilgang til Windows Store, Cortana eller Edge. De fleste av de andre Windows 10-standardprogrammene er ikke inkludert heller, og støttes ikke selv om sidelastet. Nye utgivelser kommer hvert 2-3 år.

Microsoft har nylig endret navnene som ble brukt for de forskjellige Windows 10-kanalene, som en del av å samkjøre Windows 10 med både Office 365 og Microsoft 365. Current Branch omtales nå som Halvårlig kanal (Targeted), Current Branch for Business er Semi -Annual Channel, mens Long Term Servicing Branch nå er Long Term Servicing Channel.

Innsidekanaler gir tidlig tilgang til nye funksjoner, men skal bare brukes for testmaskiner eller av entusiaster. Skip Ahead er for tidlig tilgang til den neste store byggingen av Windows, med langsomme og raske ringer som gir tilgang til den nåværende utviklingen bygger. Et alternativ for forhåndsvisning av utgivelse gir tidlig tilgang til drivere og sikkerhetsoppdateringer, slik at IT-avdelinger kan kvalifisere oppdateringer i forkant av større tilgjengelighet. Microsoft foreslår aktivt at IT-avdelinger beholder et utvalg av maskiner på de forskjellige Insider-ringene for å sikre at nøkkelapplikasjoner er kompatible og for å sette utviklingsmål for nye Windows SDK-utgivelser.

Tilleggsressurser:

 • Slik registrerer du deg i Windows Insiders-programmet (TechRepublic)
 • Brikker sammen Windows som et servicepuslespill for Windows 10 (ZDNet)
 • Microsoft: 10-års supportlivssyklus (ZDNet)
 • Obligatoriske Windows 10 Home-oppdateringer: Det gode, det dårlige og det potensielt stygge (ZDNet)
 • Microsoft slipper verktøy for å skjule eller blokkere uønskede Windows 10-oppdateringer (ZDNet)
 • Windows 10 S: Et jukseark (TechRepublic)

Hvem påvirker Windows 10?

Brukere som kjører en kvalifisert versjon av Windows 7 (SP1) eller Windows 8 / 8.1, kunne ha oppgradert til Windows 10 Home eller Windows 10 Pro gratis fram til 29. juli 2016. Imidlertid er tiden for den gratis oppgraderingen gått og en kopi av Windows 10 fra Microsoft Store koster $ 119.99.

Brukere som kjører Windows XP eller Windows Vista, må kjøpe en kopi av Windows 10 fra Microsoft Store eller annen forhandler. Det er ingen direkte oppgraderingssti fra Windows XP eller Windows Vista til Windows 10. På disse maskinene må Windows 10 lastes som en "ren installasjon", og brukerne bør sikkerhetskopiere dataene sine før de installerer det nye operativsystemet.

Tilleggsressurser:

 • Alt du trenger å vite om Windows 10 Enterprise-støtte (TechRepublic)
 • 10 ting SMB-er trenger å vite om Windows 10 (TechRepublic)
 • Syv må-lese Windows 10-distribusjonstips for nettadministratorer (TechRepublic)
 • Windows 10: Vil PC-en din kjøre den? (ZDNet)
 • Hvor lenge skal du vente før du distribuerer Windows 10? (TechRepublic Premium)
 • Windows 10 på en gammel PC: Hvor lavt kan du gå når det gjelder spesifikasjoner? (TechRepublic)

Når ble Windows 10 utgitt?

Generell tilgjengelighet av Windows 10 (GA) begynte 29. juli 2015, med at Microsoft vedtok en forskjøvet distribusjonsplan.

Windows 10 Enterprise og Windows 10 Education-utgavene ble gjort tilgjengelig fra 1. august 2015 gjennom Microsofts volumlisensjonssenter (ingen av utgavene ble inkludert i det første året gratis programmet).

Windows 10 jubileumsoppdatering ble utgitt 2. august 2016. Oppdateringen inkluderte nye og bedre sikkerhetsfunksjoner med forbedringer av applikasjoner som Windows Hello, Windows Defender og Windows Information Protection. Jubileumsoppdateringen økte også støtten for digitale penner med tillegg av Windows Ink, en innebygd plattform som kan tolke innspill utover den tradisjonelle musen og tastaturet. Microsoft Edge fikk støtte for utvidelser, inkludert AdBlock, Translator og Office Online. Utvidelser lar utviklere lage apper i Edge og forbedrer nettleserens generelle muligheter.

Windows 10 Creators Update ble utgitt 11. april 2017, og inkluderte en ny 3D Paint-app, nye sikkerhetsfunksjoner, endringer i hvordan Microsoft oppdaterer Windows 10, og la grunnlaget for ny maskinvare og innhold basert på augmented og virtual reality.

Windows 10 Fall Creators Update ble utgitt 17. oktober 2017, og de nye funksjonene inkluderer innebygd ransomware-beskyttelse, båndbreddekontroller og mer. Finn ut om maskinen din vil kjøre oppdateringen, og hvorfor IT-administratorer bør forberede seg på de uunngåelige feilene og hikene.

Windows 10 april 2018-oppdateringen, utgitt 8. mai 2018, la Tidslinjen til som en måte å dele dokumenter og netthistorikk mellom maskiner, slik at du kan hente arbeid der du slapp.

Windows 10 oktober 2018-oppdateringen begynte å rulle ut i oktober 2018, som planlagt; Imidlertid var det flere alvorlige avlyttinger assosiert med utgivelsen på det tidlige stadiet, og utrullingen ble forsinket i omtrent en måned. Fra desember 2018 var utrullingen igjen på banen, og til tross for noen mindre bugs, bør den installeres på alle Windows 10-enheter innen begynnelsen av 2019.

ZDNet-bidragsyter Ed Bott skriver, "Microsoft gjorde Windows 10-versjon 1903 (også kjent som Windows 10. mai 2019-oppdatering) tilgjengelig for utgivelsespremien for Windows Insider-programmet 8. april 2019." Windows 10. mai 2019-oppdateringen, så vel som Windows Server 1903-komponenten, ble utgitt 18. april 2019 på MSDN. Den offisielle utrullingen forventes fortsatt å være i slutten av mai 2019.

Tilleggsressurser:

 • Windows 10. oktober 2018 Oppdater filtørkingsfeil: Trenger Microsoft å bremse oppdateringene? (TechRepublic)
 • Hvordan oppdateringen av Windows 10. oktober 2018 vil påvirke enterprise IoT-distribusjonene dine (TechRepublic)
 • Vil du bruke Windows 10 på en Raspberry Pi til å bygge et apparat? Nå kan du få enterprise-grade support (TechRepublic)
 • Windows 10: Microsoft lover at oppdateringer snart blir mindre og lettere å utsette (TechRepublic)
 • Windows 10 da og nå: Det skiftende utseendet til Microsofts siste operativsystem (TechRepublic)
 • Windows 10: Du har spørsmål, jeg har svar (ZDNet)

Hvordan får jeg Windows 10?

For det første året med generell tilgjengelighet var Windows 10 Home og Pro gratis hvis du kjørte en ekte kopi av en kvalifisert versjon av Windows 7 (SP1) og Windows 8 / 8.1. På kvalifiserte maskiner dukket et ikon for Get Windows 10-appen opp i oppgavelinjen og tillot brukere å "reservere" en gratis kopi av operativsystemet.

Fra 29. juli 2016 er gratisoppgraderingen ikke lenger et alternativ. Brukere kan kjøpe Windows 10 fra Microsoft Store for utsalgsprisen $ 119.99. Sprøytebutikker kan kanskje finne Windows 10 tilgjengelig til en lavere pris.

Mark Kaelin / TechRepublic

Tilleggsressurser:


 • Slik registrerer du deg i Windows Insider-programmet (TechRepublic)
 • Hvordan unngå å installere Windows 10 crapware (gratis PDF) (TechRepublic)
 • Kan du ikke aktivere Windows 10? Microsoft legger til feilsøking for å løse vanlige klager (TechRepublic)
 • Slik tømmer du lagringsplass på PC-en for Windows 10-oppdateringer (TechRepublic)
 • Last ned: Ta kontroll over personvernet ditt i Windows 10 (TechRepublic)
 • Windows 10 eBok: Effektiviser arbeidet ditt med disse strømtipsene (gratis PDF) (TechRepublic)
 • Last ned: 12 tips for å få mer ut av Windows 10 (TechRepublic)

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

Redaktørens notat: Denne artikkelen ble først publisert i juli 2015. Den siste oppdateringen var i mai 2019.

© Copyright 2020 | mobilegn.com