Windows 10 blir adoptert av virksomheten til nesten dobbelt så mye som Windows 8

Bedrifter viser seg langt mer villige til å eksperimentere med Windows 10 enn de var med Windows 8.

Seks måneder etter lansering av Windows 10 ser det ut til at nesten ett av fem firmaer, 18 prosent, tester operativsystemet, fant forskning fra profesjonelt IT-nettverk Spiceworks. Derimot, på samme tidspunkt etter utgivelsen av Windows 8, ble OS bare prøvd av drøyt ni prosent av virksomhetene.

De anonymiserte dataene om hvor stor andel firmaer som bruker minst en Windows 10-maskin ble samlet inn av Spiceworks fra de millioner IT-proffene som bruker programvaren. Spiceworks sier at bedrifter i alle størrelser bruker programvaren til å lagre enheter som er koblet til nettverkene sine.

Dette raskere tempoet i bruk av virksomheten er sikkerhetskopiert av tall fra IT-kapitalforvaltningsselskapet Samanage, som fortalte ZDNet at 62, 4 prosent av selskapskundene har minst en administrert PC som kjører Windows 10. Dette er betydelige virksomheter, der hver av Samanages bedriftskunder har i gjennomsnitt mer enn 1000 seter. Microsoft hevder også at 76 prosent av bedriftskundene piloterer det nye operativsystemet.

Bilde: Spiceworks

"Våre data viser at IT-proffene var mest begeistret for tilbakekomsten av den velkjente startknappopplevelsen i Windows 10, noe som reduserer behovet for sluttbrukertrening som kreves for Windows 8, " sa Peter Tsai, IT-analytiker i Spiceworks i sin vurdering av hvorfor det nye operativsystemet viser seg mer populært enn Windows 8.

"Mange IT-proffer likte også gratisoppgraderingstilbudet via Windows Update, noe som gjør det enkelt for mange å teste det nye operativsystemet. Og til slutt gledet de seg til nye sikkerhetsfunksjoner som lover å gjøre Windows 10 til et sikrere operativsystem enn tidligere versjoner."

Windows 10 drar nytte av en sammenligning med et upopulært operativsystem, etterspørselen etter Windows 8 var så svak at analytikerfirmaet Canalys i 2014 advarte om at "Microsoft risikerer å miste fart, med mindre det gjør noe drastisk for å snu Windows-virksomheten".

Selv om en betydelig andel av bedriftene kan eksperimentere med Windows 10, vil det sannsynligvis ta litt tid før et stort antall flytter til operativsystemet, ettersom virksomheten vanligvis henger etter forbrukerne på grunn av kompleksiteten i å håndtere slike oppgraderinger i skala. Av de firmaene som tester Windows 10, har rundt 40 prosent tre eller flere enheter som kjører OS, ifølge Spiceworks 'data.

Det var sannsynlig at mellomstore og store bedrifter hadde minst én Windows 10-maskin Spiceworks funnet - med 31 prosent av firmaene med mer enn 500 personer som prøvde OS, sammenlignet med 10 prosent av bedriftene med 50 ansatte eller færre.

Bilde: Spiceworks

"Vi vet også fra mange samtaler med IT-proffs at mindre selskaper har en tendens til å ha færre ressurser for migrering av OS, så mange SMB-er kan holde på Windows 10 til de har tid og arbeidskraft til å teste operativsystemet tilstrekkelig for maskinvare- og applikasjonskompatibilitet, "sa Tsai.

I fjor uttrykte halvparten av de 500 IT-proffene som Spiceworks spurte, interesse for å ta i bruk Windows 10 i virksomheten.

Microsofts beslutning om å fase ut støtte for Windows 7 og 8 for ny PC-maskinvare vil også legge press på virksomheter om ikke å nedgradere nye Windows 10-maskiner til et tidligere operativsystem, slik det har vært vanlig tidligere for å standardisere bedriftens maskinvare.

Microsoft rapporterer også om rask bruk av Windows 10 av hjemmebrukere, med mer enn 200 millioner enheter over hele verden som kjører operativsystemet.

Populariteten til OS kan delvis være et resultat av Microsofts taktikk for å få forbrukere til å oppgradere. Denne aggressive tilnærmingen inkluderer nylig implementering av endringer som vil utløse gratis oppgradering til Windows 10 for å begynne å installere automatisk på mange Windows 7 og Windows 8.1 PCer som brukes i hjemmet. Microsoft gjør dette presset som en del av sin stasjon for å få en milliard enheter som kjører Windows 10 innen 2018.

Les mer på Windows 10 ...

  • Windows 10: Den smarte personens guide
  • Windows 10: Ti store ting å se på i 2016
  • Automatiske Windows 10-installasjoner begynner, men hvor enkle er det å stoppe?
  • Slik oppgraderer du til Windows 10: Et trinnvis gjennomgang
  • Microsoft beskriver hvordan du blokkerer Windows 10-oppgradering
  • Start et pilotprogram for å regne ut Windows 10-rynker før du distribuerer (Tech Pro Research)

© Copyright 2020 | mobilegn.com