Windows 10. oktober 2018-oppdatering: Ny .ZIP-feil kan føre til datatap, medgir Microsoft

Hvordan kan Microsoft fikse Windows 10-oppdateringsproblemene? ZDNet-bidragsytere Ed Bott og Mary Jo Foley snakker med ZDNet-sjefredaktør Larry Dignan og tilbyr forslag som kan hjelpe Microsoft med å løse Windows 10-versjonen 1809-problemene fremover.

Microsoft har innrømmet at en andre feil oppdaget Windows 10 oktober 2018-oppdateringen som kan føre til datatap.

Mer om Windows

 • Slik bruker du God Mode i Windows 10
 • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
 • Microsofts største flopper i tiåret
 • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

Windows 10s store funksjonsoppdatering fra oktober 2018 var bare tilgjengelig i seks dager før den ble trukket på grunn av en filtørkende feil.

Feilen slettet filer som er lagret i brukerens mapper Dokumenter og bilder, noe som resulterer i tap av årelange filer på noen PC-er.

Nå har Microsoft bekreftet at oppdateringen inneholder en annen feil som, selv om den er mindre enn originalen, også kan føre til at data går tapt.

Feilen oppstår når du kopierer eller flytter komprimerte filer fra en .ZIP-mappe til en vanlig eller beskyttet mappe.

Som en Microsoft supportagent forklarte:

"Det er et kjent problem i Windows 10. oktober-oppdateringen der samtykkemeldingen 'Vil du erstatte disse filene' mangler når du kopierer innhold fra en .ZIP-fil, " skrev agenten.

"Med Windows 10 oktober 2018-oppdateringen, hvis du kopierer eller flytter filer fra en .ZIP-fil (uten først å" trekke ut "innholdet) til en ny destinasjonsmappe som inneholder dupliserte filnavn eller er skrivebeskyttet, får du ikke en "Vil du erstatte disse filene" -meldingen. Det ser ut til at filene ble overskrevet, når kopieringshandlingen for disse filene faktisk ikke er utført og filene ikke er overskrevet. "

Mens kopiering av filene fra .ZIP-mappen lydløst mislykkes, kan klipping og liming av filene fra en slik mappe "resultere i utilsiktet sletting av elementer som kanskje ikke kan utvinnes", sa agenten.

Hvis filer gikk tapt etter at de ble flyttet fra en .ZIP-mappe, sa agenten at de burde kunne gjenopprettes fra papirkurven eller fra den midlertidige filkatalogen, ved å følge trinnene som er beskrevet her. Agenten sier at en oppdatering for problemet skyldes i november.

Som med den forrige filtørkingsfeilen ser det ut til at denne nye feilen ble rapportert av en Windows Insider-tester for måneder siden i Microsofts Feedback Hub.

Som TechRepublics søsterside ZDNet påpeker, ble denne siste feilrapporten heller ikke hentet av Microsoft i løpet av den opprinnelige testrunden for oktoberoppdateringen, sannsynligvis på grunn av at den bare tiltrekker noen få stemmer.

Noen brukere av October Update, kjent som build 1809, rapporterte også en feil som fikk Task Manager til å rapportere feil CPU-bruk. En påfølgende løsning for 1809-bygget resulterte i at noen HP-systemer led av Blue Screen of Death på grunn av driverproblemer, som igjen utløste en ny oppdatering for å fikse problemer med driverkompatibilitet.

I kjølvannet av at oppdateringen av oktoberoppdateringen ble stoppet, har Microsoft møtt anrop for å redusere tempoet der viktige funksjonsoppdateringer brukes på Windows 10 for å sikre at nye utgivelser er mer stabile. For sin del har Microsoft introdusert en måte for de som tester tidlige bygg av OS under Windows Insider-programmet for å flagge alvorlighetsgraden av feil.

Microsoft har sagt at det gjør fremgang med å fikse feil i oktoberoppdateringen, før de fortsetter utrullingen.

De store takeawayene for teknologiledere:

 • Microsoft har bekreftet at Windows 10. oktober 2018-oppdateringen lider av en feil når du kopierer og flytter komprimerte filer fra .ZIP-mapper.
 • Utrullingen av Windows 10. oktober 2018-oppdateringen ble stoppet etter seks dager på grunn av oppdagelsen av en filtørkende feil.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

Les mer om Windows 10

 • Microsoft stopper lanseringen av Windows 10. oktober 2018-oppdatering: Hva skjer videre? (ZDNet)
 • Microsoft trekker Windows 10 oktober-oppdatering (versjon 1809) (ZDNet)
 • Windows 10. oktober-oppdatering slette filene dine? Dette verktøyet kan gjenopprette dem (ZDNet)
 • Windows 10 oktober oppdateringsproblemer: Tømte dokumenter, pluss Intel-driveradvarsel (ZDNet)
 • Windows 10 1809: Microsoft avslører funksjoner som det synker i oktober 2018-oppdateringen
 • Topp ti funksjoner i Windows 10. oktober 2018-oppdateringen
 • Topp ti bedriftsfunksjoner i Windows 10. oktober-oppdateringen
 • Windows 10. oktober 2018 Oppdatering: Hvordan bruke skyklippbord
 • Windows 10. oktober 2018-oppdatering: Slik bruker du de nye Storage Sense-funksjonene
 • Microsoft begynner å rulle ut Windows 10. oktober 2018-oppdatering (ZDNet)
 • Windows 10. oktober 2018-oppdatering: Slik får du det tidlig
 • Windows 10. oktober 2018-oppdatering: Hvordan utsette det
 • Windows 10. oktober 2018-oppdatering: De nye funksjonene som betyr mest (ZDNet)

© Copyright 2021 | mobilegn.com