Verdens mest populære programmeringsspråk er JavaScript, men hvorfor?

Dette er de hotteste programmeringsspråkene i 2018 Swift og JavaScript vokser raskere enn deres rivaler, sier Nick Heath fra TechRepublic.

Mens Python regelmessig avstemmer som det raskest voksende språket, er JavaScript gjennomgående det mest populære.

Mer om innovasjon

 • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
 • Augmented reality for business: Cheat sheet
 • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
 • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Mye av arbeidet som gjøres med JavaScript ser fortsatt ut til å bli utført av front-end webutviklere, til tross for at språket har funnet nye bruksområder innen områder som back-end utvikling de siste årene.

Nå har kodelager-tjenesten GitHub kastet ytterligere lys på hva som fremmer den fortsatte populariteten til JavaScript, som en del av en runde av hvilke teknologier som skapte de mest nye open source-prosjektene på GitHub i 2018.

Tre JavaScript-relaterte teknologier gjorde det til GitHubs liste over de "ikke-språklige emnene" knyttet til det høyeste antallet nye open-source prosjekter i fjor.

node.js

Kjøretidsmiljøet på serversiden for JavaScript har åpnet for en rekke bruksområder for nettleserbasert språk.

Ikke bare brukes Node.js til å kjøre backend av nettsteder, men det brukes til alt fra on-demand mikroservices som kjører på skyplattformer til å kontrollere roboter og IoT-apparater som bruker Node-RED.

Den nyeste LTS-versjonen er Node.js 10.14.2, som feires for muligheten til å håndtere data asynkront når og når den er klar, og som tilbyr betydelige ytelsesfordeler i forhold til tidligere LTS-versjoner, og som er tilgjengelig for nedlasting her.

Reagere

React er et JavaScript-bibliotek for å bygge brukergrensesnitt for nettsteder og apper, som har hatt en rask vekst i bruk siden Facebook ble opprettet i 2013.

React for sin enkelhet på grunn av sin deklarative tilnærming, enkle administrasjon og gjenbrukbare komponenter, React kan også brukes til å lage grensesnitt for mobile apper som bruker React Native.

React var det mest brukte front-end programvarebiblioteket / rammeverket i The State of JavaScript 2018-undersøkelsen av mer enn 20 000 JavaScript-utviklere. Gjennomsnittslønnen for brukere med erfaring fra biblioteket var 73 600 dollar, ifølge rapporten.

Du kan finne ut mer om hvordan du kommer i gang med React her.

Vue

Vue er et annet rammeverk for å bygge nettbaserte brukergrensesnitt og er designet for å være et enkelt bibliotek som styrer utseendet og funksjonaliteten til brukergrensesnittet.

I stedet for å prøve å håndtere alle elementene i en webapp, for eksempel å rute HTTP-forespørsler, er Vue designet for å integrere med andre programvarebiblioteker for å legge til funksjoner etter behov.

Vue var det nest mest brukte front-end-rammet i rapporten The State of JavaScript 2018, med gjennomsnittlig lønn for brukere med erfaring fra biblioteket på 62 400 dollar, ifølge rapporten.

Du kan finne ut mer om hvordan du kommer i gang med Vue her.

Utenfor JavaScript var det også et bredt spekter av nye open source-prosjekter merket med emnene maskinlæring og Docker, blant annet, som du kan se i listen over koder nedenfor.

 1. nodejs
 2. reagere
 3. DotNet
 4. Docker
 5. android
 6. maskinlæring
 7. api
 8. ios
 9. cli
 10. vue

"Bare i 2018 så vi flere nye brukere enn i de første seks årene til sammen, og vi feiret hosting av over 100 millioner depoter. All denne veksten er takket være open source-samfunnet, " skriver Thomas Elliott, dataforsker ved GitHub

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com