Xperia-eiere: Her får du Android Pie, og hvorfor oppdateringer tar så lang tid

Slik installerer du Android 9.0 på Android Pie-kompatible enheter Følg denne videoopplæringen for hvordan du installerer Googles Android Pie (Android 9.0) på kompatible mobile enheter.

Mer om mobilitet

  • Hvorfor Android vil ha et bannerår i 2020
  • 10 mobilitetsprognoser for 2020: AI, 5G, sammenleggbare telefoner med mer
  • Lær et språk før neste tur med disse appene
  • Bilder: De 10 beste alternativene til Apple Watch

Eiere av premium-serie Xperia-enhetsmodeller vil kunne oppgradere til Android 9 Pie i november, kunngjorde Sony i et torsdagblogg. Disse modellene inkluderer Xperia XZ2, XZ2 Premium, XZ2 Compact, Xperia XZ Premium, XZ1 og XZ1 Compact, mens XA2, XA2 Ultra og XA2 Plus vil måtte vente til begynnelsen av 2019 med å oppdatere, ifølge innlegget.

Fra det tidspunktet Google kunngjør oppdateringer til når de endelig når enheter, jobber Sony-ingeniører for å sikre at alle de nye oppgraderingene vil fungere riktig, heter det i innlegget. Imidlertid kan programutviklingen reise føles som en evighet. Sonys innlegg beskrev trinnene i en programvareutrulling, slik at kundene kunne se hva holdup er.

Først sender Google Sony et plattformutviklingssett (PDK) noen uker før den nye Android-versjonen slippes, heter det i innlegget. En PDK består av kildefiler og materialer som Sony bruker for å utvikle, optimalisere og teste programvaren. Sony legger deretter programvaren på enheter for å begynne å teste.

Det tredje trinnet, kjent som Hardware Abstraction Layer (HAL), er når Sony får de forskjellige brikkene til å jobbe med den nye programvaren. Når brikkene fungerer, implementerer Sony grunnleggende smarttelefonfunksjoner, som telefonsamtaler, meldinger og internettforbindelse, og skissert innlegget. Etter det grunnleggende kommer Sonys spesifikke funksjonstilskudd, som låseskjerm, kontakter, musikk, filmer, album, kamera, Xperia Assist, e-post og mer.

Sony er da ansvarlig for å teste den nyoppgraderte enheten. Selskapet lar folk innen Sony jobbe som testere for den nye programvaren, og hjelper deg med å finne store problemer. Oppdateringer testes i hverdagen, så vel som på laboratoriet, ifølge innlegget.

Når den er testet, må Sony sørge for at enheten oppfyller Bluetooth- og Wi-Fi tech-standarder, heter det i innlegget. Noen av Sonys operatørpartnere krever spesifikke versjoner av den nye programvaren, så Sony kobler deretter operatører med den spesifiserte versjonen og venter på godkjenning.

Den nye programvaren er da endelig i stand til å lansere. Etter sertifiseringene og godkjenningene, slipper Sony Android for publikum, heter det i innlegget. Ved utgivelsen overvåker Sony-ansatte fora og sosiale medier for å få tilbakemeldinger fra publikum for å forbedre programvaren, forklarte innlegget.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • Android 9 Pie kan lastes ned på populære Sony-enheter fra og med november, mens resten av modellene følger etter tidlig i 2019.
  • Veien til programvareutgivelse er lang og vanskelig, og krever en rekke tester og godkjenninger før brukere kan laste ned et nytt operativsystem.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com